Școala nr. 16, modernizată cu fonduri europene

0
293

Primăria municipiului Galați informează că s-au încheiat lucrările pentru modernizarea uneia dintre cele mai vechi școli din oraș, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

„Construită în urmă cu peste 100 de ani, Școala nr. 16 a primit un aspect modern, precum și dotările necesare. Avem la Galați un adevărat record de investiții în educație și vom continua în aceeași linie, pentru viitorul copiilor”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Principalele lucrări derulate la Școala nr. 16 au vizat termoizolarea pereților exteriori; instalarea de panouri fotovoltaice; înlocuirea tâmplariei exterioare și interioare; reabilitarea aleilor și a zonei de teren de sport; recompartimentarea grupului sanitar; placări cu faianță și gresie în grupurile saniare; înlocuirea parchetului din spațiile de învățământ; realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități. În plus, s-au asigurat și dotările necesare (calculatoare, videoproiectoare etc.)

Proiectul de modernizare și reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 16 – Corp C1, este în valoare totală de 2.030.160,80 lei cu TVA, din care contribuția de la bugetul local este de 600.000 de lei.

Școala Gimnazială nr.16 este situată în municipiul Galați, strada Arieșului, nr. 8, în zona Pieței Centrale. Clădirea școlii a fost construită în anul 1908.

Primăria municipiului Galați derulează investiții importante în educație. Astfel, până acum, în cadrul proiectelor cu finanțare europeană au fost modernizate 17 grădinițe, școli și licee. Totodată, sunt în implementare proiecte pentru alte 25 de unități de învățământ.

Cele două creșe existente au fost modernizate și există proiecte în diferite stadii pentru construcția a cinci creșe noi.

De asemenea, Primăria municipiului Galați are în plan derularea de investiții pentru alte 15 grădinițe, școli și licee. Investițiile pentru acestea sunt estimate la 15 milioane de euro.

În plus, de curând a fost semnat un important contract de finanțare în cadrul PNRR prin care toate unitățile de învățământ din oraș vor beneficia de dotări de circa 16,8 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.