Școala ”Iulia Hașdeu”, reabilitată de Primărie cu fonduri europene. Condiții moderne de studiu pentru peste 350 de elevi

0
786

Elevii Școlii Gimnaziale ”Iulia Hașdeu” vor învăța, din această toamnă, într-o unitate de învățământ reabilitată cu fonduri europene.

Deși, conform contractului, termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor era 31 octombrie 2019, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a anunțat că lucrările, începute în toamna anului trecut, vor fi încheiate săptămâna aceasta, astfel încât elevii și profesorii să beneficieze de cele mai bune condiții odată cu începerea noului an școlar.

”Săptămâna aceasta finalizăm lucrările de reabilitare la Școala Gimnazială ”Iulia Hașdeu”. Pentru acest proiect am atras aproape 2,5 milioane de lei, bani europeni. Deși termenul pentru terminarea lucrărilor era stabilit, conform contractului, în luna octombrie, acestea vor fi gata până la începerea anului școlar, astfel încât elevii și profesorii să aibă cele mai bune condiții”, a anunțat edilul.

La Școala Gimnazială ”Iulia Hașdeu” au fost executate lucrări de anvelopare termică, au fost înlocuite rețelele electrice, instalațiile termice și cele sanitare. De asemenea, au fost reabilitate și trotuarele de jur împrejurul unității de învățământ.

Obiectivul proiectului vizează creșterea performanței energetice a imobilului în care funcționează Școala Gimnazială ”Iulia Hașdeu” din municipiul Galați, cu efecte favorabile asupra calității mediului ambiental, a sănătății celor peste 350 de elevi și îmbunătățirea calității actului educațional, prin reducerea consumurilor pentru încălzire și scăderea sub 135 kW/m2an a energiei consumate.

Valoarea totală eligibilă a contractului este de 2.910.142,72 lei cu TVA, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată reprezintă 2.473.621,31 lei cu TVA.

Primăria Galați are proiecte cu fonduri europene dedicate reabilitării unităților de învățământ de aproape 100 de milioane de lei. În total, în actualul exercițiu financiar, sunt vizate 14 școli din municipiu, unele dintre acestea beneficiind deja de lucrări, iar în cazul altora urmând a fi demarate. Tot cu fonduri europene sunt reabilitate și cele două creșe de stat din Galați.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 9 =