Școala în pandemie. Primăria alocă fonduri pentru laptopuri în unitățile de învățământ

0
897

În contextul în care cazurile de îmbolnăviri cu noul coronavirus se mențin la cote îngrijorătoare, municipalitatea și directorii de școli caută soluții pentru ca elevii să înceapă noul an școlar  în condiții de maximă siguranță, încercând astfel să ia toate măsurile care se impun pentru protejarea preșcolarilor și elevilor gălățeni.

Primarul Ionuț Pucheanu s-a întâlnit, de curând, cu o serie de directori ai unităților de învățământ pentru a discuta despre condițiile în care elevii vor studia, mai nou, având în vedere pandemia de COVID-19, dar și despre fondurile pe care Primăria le va aloca pentru a le facilita accesul la educație tuturor copiilor gălățeni.

”În urmă cu o săptămână, am avut o întâlnire cu directorii de școli. Cel mai probabil, metoda de studiu aleasă va fi aceea privind reducerea numărului de elevi prezenți la clasă.

Am cerut fiecărui director să ne prezinte o situație. Am discutat despre nevoia de echipamente. Fiecare clasă va fi dotată cu câte un laptop. Vorbim de sute de laptopuri. Vom aloca fondurile necesare fiecărei școli în parte pentru a-și achiziționa camerele web, laptopuri, tablete – acolo unde este necesar, pentru că încă sunt copii care nu beneficiază de astfel de echipamente, din cauza lipsei posibilităților financiare, în special.

Aștept pe partea de tablete să văd cum se mișcă Guvernul pentru că știu că și ei aveau de gând, cel puțin la nivel verbal, să facă ceva în domeniu și atunci nu are rost să cheltuim de două ori bani pentru același lucru. Sper să se miște rapid pentru că noi suntem pe repede-înainte”, a declarat, ieri, primarul Ionuț Pucheanu, în emisiunea ”Ediție specială” a postului PRO Lider FM.

Edilul a anunțat că, pentru protejarea elevilor, ”fiecare clasă va fi dotată cu un dispenser cu dezinfectant, holurile vor avea de asemenea minimum două dispensere pe fiecare etaj”. Recipiente cu dezinfectat  vor fi montate și la intrarea în fiecare unitate de învățământ.

Primarul Ionuț Pucheanu a declarat că ia în calcul totodată și ”închirierea unor containere pe care să le montăm în curtea unităților de învățământ”, acolo unde este posibil, pentru ca elevii să poată participa la cursuri.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.