Școala Gimnazială nr. 29, modernizată cu fonduri europene

0
692

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de finanțare europeană pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a Școlii Gimnaziale nr. 29 din cartierul Micro 19.

Este vorba despre lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii; lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; instalarea unui sistem de panouri solare fotovoltaice ca forma alternativă de producere a energiei electrice pentru iluminat; lucrări de reabilitare/modernizare a instalației de iluminat aferente clădirii. De asemenea, lucrările presupun refacerea tencuielilor degradate interioare și exterioare (fațade); refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenții; crearea de facilități/adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități – în incinta școlii se va realiza o rampă de acces prevazută cu balustradă metalică și se vor monta la toate schimbările de nivel (trepte) benzi tactilo-vizuale.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: creșterea performanței energetice a imobilului în care funcționează Școala Gimnazială nr. 29 din municipiul Galați, cu efecte favorabile asupra calității mediului ambiental, a sănătății elevilor și îmbunătățirea calității actului educațional, prin reducerea consumurilor pentru încălzire și scăderea sub 135 kW/m2/an a energiei consumate; reducerea amprentei de carbon a clădirii, ca urmare a reducerii consumurilor energetice.

Perioada de implementare a proiectului este de 22 luni de la semnarea contractului de finanțare. Valoare totală a proiectului este de 1.853.506,09 lei lei cu TVA.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2021, Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri Publice, Apel de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.