Școala Gimnazială nr. 28 va fi modernizată cu bani europeni. Peste 10 unități de învățământ, reabilitate cu fonduri externe

0
1607

Primăria Galați vrea să investească peste 13,5 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea Școlii nr. 28 Mihai Eminescu, cea mai mare unitate de învățământ gimnazială din cartierul Mazepa, în care învață peste 1.000 de elevi, în două schimburi. Proiectul a fost votat, astăzi, în ședința extraordinară a Consiliului Local, iar autoritățile urmează să depună cererea de finanțare.

Faţadele prezintă fisuri, crăpături, desprinderi de tencuieli. Instalaţiile sanitare, termice şi electrice prezintă un grad mare de uzură. Tâmplăria exterioară este din PVC cu geam termopan neperformantă din punct de vedere termic. Tâmplăria interioară din PVC este deteriorată din cauza exploatării intense. Burlanele şi ulucele sunt deteriorate”, se arată în documentația votată de aleși.

Lucrările de îmbunătățire propuse sunt: refacerea instalaţiei electrice, reparaţii la instalaţia termică, înlocuirea tâmplăriei interioară şi exterioară cu tâmplărie PVC cu geam termopan, performantă din punct de vedere termic, refacerea izolaţiei termice a podului, refacere jgheaburi şi burlane, anveloparea faţadei şi refacerea tencuielilor şi a zugrăvelilor, construirea a două rampe pentru persoane cu dizabilităţi, reparaţii la împrejmuire, refacerea holurilor cât şi a pardoselilor, refacerea completă a grupurilor sanitare şi a instalaţiilor de apă, amenajarea la grupurile sanitare de la parter a două cabine pentru persoane cu dizabilităţi și refacerea sălilor de clasă.

Mare parte din investiție va fi finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar restul – de la bugetul de stat și bugetul local.

Pe lista scurtă a autorităților privind proiectele finanțate din fonduri europene se află peste 10 unități de învățământ, care vor fi reabilitate și modernizate. Pentru două şcoli deja am semnat contractele de finanțare şi continuăm acest proces de reabilitare şi sporirea confortului în unitățile de învățământ care au intrat în astfel de proiecte. Avem speranţa că şi acest proiect va fi unul cu o finalitate fericită şi anume de a semna contractul de finanţare în viitorul foarte apropiat şi de a da drumul la licitaţiile de contractare a lucrărilor efective pentru reabilitarea Şcolii 28”, a spus primarul Ionuț Pucheanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.