Școala gimnazială nr. 18 se modernizează cu fonduri europene

0
429

Primăria municipiului Galați anunță că a fost semnat contractul de finanțare privind reabilitarea și modernizarea Școlii gimnaziale nr. 18, proiect pentru care a fost obținută finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9, Prioritatea de investiții 9.1-DLRC Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: reabilitarea și modernizarea corpurilor A și B, reabilitarea terenurilor de sport, a împrejmuirii, a aleilor și terenului din incintă. Principalele categorii de lucrări de intervenție ce se vor realiza în cadrul proiectului sunt: reparații la fațade; izolarea termică a pereților exteriori; înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare; înlocuirea acoperișului tip terasă cu acoperiș tip șarpantă la corpul B și revizuire acoperiș la corpul A; izolarea termică a planșeului/pardoselii peste sol/subsol neîncălzit; reparații capitale instalație electrică; reabilitarea instalațiilor interioare (apă-canalizare); sistematizarea pe verticală (alei, trotuare, teren din incintă); refacerea finisajelor interioare (zugrăveli, gresie, faianță, parchet); reabilitarea terenurilor de sport și a împrejmuirii; amenajarea unui grup sanitar și a unei rampe pentru persoane cu dizabilități.

Durata de execuție estimată pentru realizarea lucrărilor de modernizare și reabilitare este de 12 luni. Durată totală a proiectului este de 22 de luni, urmând a se finaliza pe 28 februarie 2023. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 2.617.656,79 lei, din care municipalitatea asigură 33.939,31 lei valoarea cheltuielilor neeligibile și 920.691,78 lei valoarea cofinanțării eligibile.

Școala gimnazială nr. 18 este situată în cartierul Micro 40, are 573 elevi și 36 de cadre didactice.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 1 =