Școala de Vară a LIBERTY Galați la finalul celei de-a zecea ediții

0
835

LIBERTY Galați a finalizat cea de-a zecea ediție a Școlii de Vară, în cadrul căreia 45 de studenți din centrele universitare Galați, București, Iași, Cluj-Napoca și Constanța au fost angajați cu drepturi depline timp de zece săptămâni și au lucrat, alături de mentori, pe proiecte cu aplicabilitate în toate zonele de activitate ale Combinatului.

Scopul proiectului a fost ca studenții să înțeleagă industria siderurgică și să contribuie cu idei și soluții inovatoare la rezolvarea unor probleme reale, pe măsură ce industria se îndreaptă  către un viitor cu emisii reduse de carbon.

Școala de Vară este parte a programului de Internship al LIBERTY Galați, din cadrul Academiei LIBERTY GREENSTEEL, prin care compania  dorește să atragă către Combinat și către industrie, tineri specialiști și să se reconecteze cu sistemul de învățământ superior.

Aida Nechifor, Directorul General al LIBERTY Galați, a declarat: “Din 2020, am integrat programul de Internship sub egida Academiei LIBERTY GREENSTEEL, rezultatul unui Memorandum de Înțelegere semnat cu Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați. Academia are rolul de a încuraja tinerii să se alăture industriei oțelului și să aplice informațiile tehnice teoretice dobândite. Mulțumesc tuturor tinerilor care au ales să își petreacă vara lucrând alături de noi pentru a transforma această industrie și îi așteptăm să se întoarcă atunci când vor termina studiile.”

De la lansare, peste 450 de studenți au absolvit Școala de Vară, iar 150 (34%) dintre aceștia s-au alăturat companiei. Pe plan mai larg, aproape 1.000 de studenți au participat la Sesiunile Tematice organizate în Combinat, 500 și-au desfășurat stagiile de practică alături de specialiștii companiei, iar 65 au beneficiat de burse acordate de LIBERTY Galați.

“Pentru noi a fost o ocazie unică de a pune în practică teoria învățată la facultate și – de asemenea – de a vedea cum este produs oțelul.”, a declarat Bogdan Barbu, unul dintre internii celei de-a zecea ediții a Școlii de Vară.

Încheierea celei de-a zecea ediție a Școlii de Vară a fost marcată printr-un eveniment organizat la Teatrul Dramatic “Fani Tardini”din Galați la care au fost invitați foști și actuali interni, mentori, profesori universitari, colaboratori ai programului precum și reprezentanți ai conducerii Combinatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.