Scăpaţi de cozile de la Paşapoarte cu programare on-line! Cum faceţi asta

0
3450

Gălăţenii care trebuie să-şi schimbe paşaportul sau au nevoie să-şi facă, pentru prima dată, un document de călătorie pot să se programeze on-line la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple şi astfel să scape de statul la coadă la ghişeele instituţiei.

Serviciul a implementat sistemul de programare on-line pentru depunerea actelor necesare în vederea eliberării documentelor de călătorie. Astfel, programarea se poate face accesând site-ul Instituţiei Prefectului – judeţul Galaţi, www.prefecturagalati.ro, Evidenţa paşapoartelor, sau direct pe cel al Direcţei Generale de Paşapoarte http://www.epasapoarte.ro/Home/Programare.

„În paralel, se vor depune documentele la ghişeu şi cu bonuri de ordine, care se eliberează zilnic, în intervalul orar 08,30 – 10,30, pe baza chitanţei de achitare a taxei de emitere a paşaportului, precum şi a documentelor aferente, originale şi copii”, a transmis purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Petrica Paţilea.

Reprezentanţii Serviciului pentru Eliberarea Paşapoartelor subliniază însă că prioritate vor avea solicitanţii programaţi on-line.

„Facem apel către toţi cetăţenii să se prezinte din timp pentru obţinerea unui paşaport simplu electronic, valabil cinci ani (trei ani pentru solicitanţii cu vârsta sub 12 ani), având în vedere că acest tip de paşaport poate fi livrat la domiciliu/reşedinţă prin curierat Prioripost în termen de maxim 14 zile calendaristice. În acest fel se evită situaţiile în care este necesar un document de călătorie într-un termen mai scurt decât cel de livrare. De asemenea, rugăm solicitanţii să consulte informaţiile disponibile pe www.prefecturagalati.ro, Evidenţa paşapoartelor,” a declarat comisar şef de poliţie Aurelian Păduraru, șeful Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Galaţi.

Orice problemă specială se poate soluţiona la ghişeul de informaţii al serviciului sau în audienţă la şeful serviciului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.