Scăpăm de hârburile Transurb! Primăria cumpără zeci de autobuze noi, dotate cu aer condiționat

0
7459

Municipalitatea se pregătește să investească aproape 39 de milioane de lei pentru achiziția a 70 de autobuze noi, medii și mici, făcând astfel un pas extrem de important pentru modernizarea transportului public în comun de la Galați, extrem de învechit și care nu mai garantează siguranța călătorilor. Potrivit primarului Ionuț Pucheanu, contractul va fi scos la licitație, cel mai probabil, în luna septembrie, întrucât, în prezent, se lucrează la caietul de sarcini, care este aproape finalizat.

„Una dintre prioritățile mele este reînnoirea parcului auto al Transurb. Le-am promis gălățenilor în campania electorală că Primăria va investi în modernizarea infrastructurii de transport în comun și asta vom face. Pe lângă cele 14 troleibuze noi, care vor ajunge în viitorul apropiat la Galați, vom mai cumpăra 50 de autobuze medii și 20 de autobuze mici. Bineînțeles, nu ne vom opri aici, întrucât vom investi și în sistemul e-ticketing și vom crea un management de trafic demn de un oraș civilizat. Știu că oamenii sunt tot mai nemulțumiți de condițiile de transport și au dreptate, însă este imposibil să faci într-un singur an de mandat ce nu s-a făcut în zeci de ani”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Potrivit reprezentanților Primăriei, parcul auto al Transurb este format din 160 de autobuze, 13 troleibuze şi 44 de tramvaie. „Anul de fabricaţie al acestora variază între 1999 şi 2008 (cele mai noi), ceea ce denotă o uzură morală, dar mai ales fizică avansată, având în vedere şi numărul de kilometri parcurşi: între 600.000 şi 1.100.000, fiecare vehicul. Aceste aspecte conduc la o valoare ridicată a întreţinerii şi exploatării parcului, precum şi un grad ridicat de poluare”, se arată în hotărârea adoptată de aleși privind achiziția celor 70 de autobuze noi, care vor fi dotate, printre altele, cu aer condiționat.
În luna mai, reprezentanții municipalității informau că din cele 173 de autobuze şi troleibuze, din cauza defecţiunilor foarte mari erau imobilizate 21 de autobuze şi două troleibuze. Existau însă și trasee în care între 10 şi 15 autobuze şi troleibuze necesitau reparaţii urgente, fiind scoase de pe traseu şi înlocuite!

Primarul Ionuţ Pucheanu declara, la acea vreme, că cele 50 de autobuze medii vor avea dimensiuni cuprinse între 9,3 și 9,6 metri, cu 75-80 de locuri pe scaune şi în picioare, iar cele 20 autobuze mici vor avea dimensiuni cuprinse între 5,6 şi 6 metri cu 21-23 de locuri pe scaune şi în picioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.