Sate inundate şi pline de hoţi – au furat motorina din utilajele SGA!

0
1006

Anul trecut, când s-a înregistrat primul eveniment de acest gen, chiar în Slobozia Conachi, unde oamenii abia îşi scoteau mâlul din case, reprezentanţii SGA au pus batista pe ţambal şi au preferat să tacă decât să se plângă de faptul că utilajele cu care ar trebui regularizate albiile pârâurilor sunt vandalizate de hoţii de motorină. Drept răsplată pentru indiferenţa celor de la SGA  Galaţi care a trecut sub tăcere nefericitul eveniment, acum hoţii de motorină au lovit din nou, de astă dată la Cuza Vodă.

Astfel, Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad reclamă, printr-un comunicat de presă, faptul că lucrările pentru decolmatarea albiei pârâului Suhu din judeţul Galaţi unde anul trecut s-au produs inundaţii, sunt încetinite după ce două utilaje,  o autobasculantă şi un excavator, aflate în dotarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Galaţi, cu care se executau lucrările, au fost vandalizate. Evenimentul s-a înregistrat în perioada 1-3 iulie, când persoane necunoscute au sustras din utilajele SGA  360 de litri de combustibil. Potrivit instituţiei, angajaţii SGA Galaţi interveneau cu cele două utilaje pe cursul de apă Suhu, în comuna Cuza Vodă, din judeţul Galaţi, în vederea asigurarea capacităţii de transport a albiei minore. Potrivit sursei citate, acesta este al doilea caz de acest fel din ultima perioadă, primul fiind înregistrat în 16 noiembrie 2016, când Poliţia Locală din localitatea Slobozia Conachi, judeţul Galaţi a efectuat cercetări, pentru depistarea furtului de motorină din utilajele Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad.  Utilajele erau folosite pentru lucrarea „Asigurarea capacităţii de transport a albiei minore, râu Suhu, localitatea Izvoarele, comuna Slobozia Conachi, jud.Galaţi”. În urma cercetărilor a rezultat că din două excavatoare şi un buldozer au fost sustrase 668 de litri de motorină. Totodată au fost depistate şi distrugeri materiale la cele trei utilaje, mai precis sita de carburant din rezervor a unui excavator a fost distrusă, iar capacele rezervoarelor de la ambele excavatoare au fost şi ele sparte.

Reamintim, în judeţul Galaţi, în perioada 10-14 octombrie 2016 au avut loc inundaţii, în urma cărora au afectate 18 comune, între care Pechea, Cuza Vodă şi Slobozia Conachi, dar şi peste 2.300 de persoane, circa 600 de locuinţe, 28 de poduri şi podeţe, dar şi peste 36 km de drumuri, potrivit unui raport al Prefecturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.