Şase electrocardiografe de ultimă generaţie la Spitalul Judeţean

0
1642

Noi echipamente medicale pentru Spitalul Judeţean.

Au fost achiziţionate şase electrocardiografe de ultimă generaţie.

Echipamentele medicale au intrat în dotarea secţiilor de oncologie, diabet, chirurgie vasculară, neurochirurgie, endocrinologie şi medicală I.

Aparatele medicale sunt complet echipate şi au costat 247.044 de lei (TVA inclus), investiţia fiind realizată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

“Anul acesta au fost realizate cele mai mari investiţii în aparatură medicală. Bugetul alocat de către Consiliul Judeţean doar pentru echipamente medicale este de aproximativ 10 milioane de euro, la care se adaugă fondurile europene pe care le-am obţinut pentru dotarea acestui spital.  O parte din echipamente au ajuns, altele urmează să fie aduse de către furnizori sau sunt în diverse etape de achiziţie publică. Spre exemplu, în cel mai scurt timp trebuie să ajungă un echipament performant pentru monitorizarea pacienţilor cu probleme cardiace”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi

Echipamentele medicale sunt dotate cu softuri care analizează datele obţinute şi ajută medicul în stabilirea diagnosticului. De asemenea, investigaţiile medicale se pot realiza şi la patul pacientului, iar datele obţinute pot fi stocate electronic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.