Şase decese de coronavirus la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni ,,Sf. Ilie”

0
973

Numărul persoanelor decedate infectate cu Covid 19 din Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni ,,Sf. Ilie” din Galaţi a ajuns la şase, după ce, luni, au mai mai murit două, internate la Spitalul CFR din Galaţi, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Este vorba de o femeie de 82 ani şi un bărbat de 78 ani, ambii cu comorbidităţi şi confirmaţi cu noul coronavirus în laboratorul Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi în data de 3 aprilie.

La Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni ,,Sf. Ilie” au fost confirmate cu Covid 19 un număr de 90 de persoane, din care 72 sunt vârstnici internaţi în cămin şi 18 sunt angajaţi care au lucrat acolo. De asemenea, şase persoane din acest centru au decedat de coronavirus.

La acest moment, în căminul aflat în carantină mai sunt instituţionalizaţi 60 de vârstnici.

Conform anchetei epidemiologice, virusul a fost adus în căminul de îngrijirea bătrânilor de către directoarea unităţii, care luase contact cu soţul ei, întors din Turcia, pe 20 martie, după care bărbatul s-a îmbolnăvit de Covid 19 şi a decedat pe 3 aprilie.

Şi directoarea se află la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, iar pe numele ei Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Pentru asigurarea asistenţei medicale au fost detaşate 10 asistente şi 12 infirmiere de la Spitalul Judeţean, Spitalul CFR şi Maternitatea Buna Vestire din Galaţi.

Luni, la acest cămin a fost în vizită de lucru Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, care a declarat că vârstnicii şi personalul medical din centru vor fi retestaţi periodic, iar ancheta epidemiologică efectuată de Direcţia de Sănătate Publică(DSP) din Galaţi la această unitate trebuie să fie făcută în amănunt

,,Vorbim de un cămin privat în care nu mai avem personal sanitar. A trebuit să venim cu personal medical de spitalul judeţean sau maternitate. Gândiţi-vă că aceste persoane fac un efort pentru a veni într-un centru privat. Personal am venit tocmai pentru a vedea un centru privat pentru că şi aceşti bătrâni sunt ai noştri. În acest moment aici mai sunt 60 de persoane. Voi merge la DSP pentru a vedea ancheta lor. Mă interesează să fie o anchetă în amănunt, plecând de la soţia administratorului ca şi prim caz şi mergând pe această anchetă până la restul personalului din care au mai rămas doar o infirmieră şi o bucătăreasă. Am recomandat ca periodic să se retesteze aceşti bătrâni”, a spus Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.