Sărbătorirea a 170 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu

0
976

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a depus, flori, astăzi, de Ziua Naţională a Culturii, la statuia poetului naţional Mihai Eminescu, la fel cum au făcut-o alte zeci de gălăţeni de toate vârstele, veniţi în parcul central care îi poartă numele marelui poet. “Astăzi avem nevoie mai mult decât oricând de repere culturale. Este responsabilitatea noastră, a generației de astăzi, să prețuim moștenirea primită și să avem grijă ce lăsăm generațiilor care vin. Iar noi, gălățenii, am știut mereu să îl prețuim pe Mihai Eminescu, nu prin simple vorbe, ci prin fapte.
Și, în plus, ne putem mândri că avem cea mai veche statuie a poetului în parcul central al orașului care-i poartă numele”, a declarat, astăzi, primarul, în deschiderea manifestărilor dedicate împlinirii a 170 de ani de la naşterea poetului naţional.

Evenimentul, organizat de Biblioteca Județeană ”V. A. Urechia”, alături de Consiliul Județean, Primăria municipiului Galați, Direcția Județeană pentru Cultură, dar și alte instituții publice s-a dechis la ora 10.00, la statuia poetului național, prima statuie din România, ridicată în memoria lui Mihai Eminescu, realizată în 1911, de sculptorul Frederic Storck.

Programul a cuprins un scurt moment muzical susţinut de Fanfara „Valurile Dunării” a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, urmat de scurte alocuţiuni ale autorităţilor şi personalităţilor culturale gălăţene, printre care actori şi scriitori locali, membri ai Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Sud-Est, Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Iași – Reprezentanța Galați-Tecuci și Societății Scriitorilor „C. Negri” Galați.

Evenimentul s-a încheiat cu depuneri de flori la statuia poetului, cei prezenţi având cel puţin câte o garoafă la ei, florile fiind oferite, în timpul evenimentului, de reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.