Șapte traficanți de droguri, reținuți la Galați

0
954

Șapte dintre traficanții de cocaină sintetică, săltați miercuri de ofițerii antidrog de la BCCO Galați, au fost reținuți noaptea trecută, pentru 24 ore, sub acuzațiile de trafic de droguri de mare risc și constituire de grup infracțional organizat.

Pentru capturarea lor și destructurarea grupării de traficați, polițiștii de la BCCO Galați și procurorii DIICOT au făcut ieri 74 de percheziții în județele Galați, Brăila și Dâmbovița, secondați de trupele speciale ale Poliției și Jandameriei și câini antrenați special pentru detectarea drogurilor. Peste 160 de persoane au fost ridicate cu mandate de aducere și audiate.

”Din cercetări a reieșit că, pe parcursul ultimilor doi ani, persoanele bănuite de comiterea acestor infracțiuni ar fi comercializat în județele Galați, Brăila și Dâmbovița, droguri de risc și mare risc, precum și cocaină sintetică, substanțe provenite din afara teritoriului țării.
În urma activităților desfășurate, au fost descoperite și ridicate droguri din categoria celor menționate mai sus și diverse sume de bani.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
La acțiune au participat polițiști din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Bacău și Prahova, inspectoratelor de poliție județene Galați și Brăila, luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați”, precizează BCCO Galați.
Cele 7 persoane reținute vor ajunge astăzi în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.