Şapte centre integrate de colectare selectivă a deșeurilor inerte, finanţate prin PNRR

0
411

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat contractele de finanțare pentru amenajarea în județul Galați a șapte centre integrate de colectare selectivă a deșeurilor inerte.

Valoarea investițiilor este de aproximativ 32 de milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență(PNRR).

“Sunt ample investiții de mediu, pe care le vom realiza la Slobozia Conachi, Târgu Bujor, Valea Mărului, Umbrărești, Berești-Meria, Brăhășești și Drăgușeni. În aceste centre, extrem de importante dacă vrem să avem un mediu mai curat și ape mai puțin poluate, vor putea fi aduse, în mod voluntar, acele deșeuri care nu pot fi colectate în pubele. Și aici vorbim de molozul rezultat în urma demolărilor, de mobila uzată, electrocasnicele și electronicele vechi sau diverse materiale textile. Au fost alese aceste localități pentru a acoperi cât mai bine județul, având în vedere că aceste centre pot fi folosite și de către localitățile învecinate. Mai mult, s-a ținut cont și de faptul că la Valea Mărului a fost construit de la zero un depozit de deșeuri menajere, precum și o stație modernă de sortare, că la Târgu Bujor am amenajat o stație de transfer sau că la Tecuci, la doar câțiva kilometri de Umbrărești, construim în acest moment stații moderne pentru transferul și compostarea deșeurilor”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, Consiliul Județean Galați a obținut fonduri europene, urmând ca în scurt timp să fie semnat contractul de finanțare, și pentru amenajarea unui astfel de centru în municipiul Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.