Șantierul Naval reduce la jumătate numărul de salariați la serviciu. Cine nu lucrează intră în concediu sau șomaj tehnic

0
1829

Pe fondul pandemiei actuale ale cărei efecte continuă să se facă simţite ȋn toate domeniile de activitate, Şantierul Naval Damen Galați a decis să reducă efectivul forţei de muncă prezente ȋn şantier cu 50% pentru a asigura atât sănătatea şi siguranţa tuturor angajaţilor, dar şi continuitatea activităţii companiei.

Ȋn consecinţă, ȋncepând cu luni, 6 aprilie, 50% din efectivul şantierului ȋşi va continua activitatea zilnică, iar 50% va intra ȋn concediu de odihnă sau şomaj tehnic.

Măsura se va aplica ȋn perioada 6 – 30 aprilie ȋn două etape, prin rotaţie, după cum urmează: 50% din personal merge la lucru iar 50% ȋn concediu de odihnă / şomaj tehnic, după care rolurile se inversează.

”Această rotaţie de personal este o măsură necesară ȋn scopul menţinerii unui nivel de funcţionare a şantierului care să poată fi susţinut de un mediu de lucru sănătos dar şi pentru a respecta regulile şi dispoziţiile impuse de autorităţile române.

Avem ȋncredere că toate eforturile noastre contribuie la protejarea angajaţilor noştri dar şi a ȋntregii comunităţi locale asigurând totodată o dorită continuitate a activităţii companiei noastre”, spun reprezentanții companiei.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × five =