Șantierul Naval Damen Galați, prezentat în cadrul emisiunii „INVESTIȚI ÎN ROMÂNIA“. Primarul Galațiului și directorul companiei, la TVR Internațional

0
972

Șantierul Naval Damen Galați, locomotivă a industriei gălățene, a fost prezentat într-o amplă emisiune în direct difuzată de TVR Internațional, canal al postului național de televiziune transmis în întreaga lume.

”2018, anul sărbătoririi celor 125 de ani de existență a Șantierului Naval Damen Galați a adăugat pe lista evenimentelor aniversare încă un moment de mare mândrie. Compania a fost invitat principal al uneia dintre cele mai prestigioase emisiuni ale televiziunii române, anume „INVESTIȚI ÎN ROMÂNIA”, emisiune moderată de Sorin Burtea și difuzată în direct pe canalul TVR Internațional pe 6 noiembrie”, transmit reprezentanții companiei.

La dezbatere au participat Rino Brugge, directorul general al Șantierului Naval Damen Galați,  Paula Marinela Pîrvănescu, ministru secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Ionut Pucheanu, primarul orașului Galați.

„Șantierul Naval Damen Galați este o facilitate de producție specializată în construirea de nave foarte complexe și sofisticate, produsele noastre fiind destinate țărilor din întreaga lume. De la preluarea șantierului în 1999 de către Grupul olandez Damen, șantierul a livrat peste 400 de nave, motiv de mândrie pentru toți navaliștii gălățeni. Expertiza angajaților noștri, mulți dintre ei lucrând în șantier din tată în fiu, este asigurată și prin intermediul centrului de formare profesională, un adevărat pol de excelență și coagulare a celor mai înalte abilități necesare construirii navelor aflate în portofoliul de comenzi al companiei noastre”, a precizat Rino Brugge într-una din multele sale intervenții pe parcursul emisiunii. „Oamenii sunt cei care fac diferența și cei care duc mai departe renumele șantierului gălățean”, a continuat directorul general al Damen Galati.

Paula Marinela Pîrvănescu, ministru secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a arătat că sectorul întreprinderilor mici și mijlocii beneficiază din partea statului de politici publice care să susțină antreprenorii tineri prin intermediul programului Start-up Nation, dar și prin alte facilități, cum ar fi un sistem fiscal atractiv, creșterea accesului la finanțare, dar și simplificarea procedurilor și debirocratizarea.

La rândul său, primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, s-a declarat încrezător în crearea unui mediu de afaceri local prosper, buna colaborare cu Șantierul Naval Damen Galați fiind una de bun augur. Primarul a amintit în acest sens implicarea profundă a șantierului în viața comunității locale, în urmă cu doar câteva săptămâni Primăria Galațiului semnând, în cadru oficial, un parteneriat cu Damen Galați pentru realizarea unor proiecte sociale în folosul gălățenilor.   

Damen Shipyards Group

Damen Shipyards Group operează 35 de şantiere de construcţii şi reparaţii nave, şi are în jur de 12,000 de angajaţi în întreaga lume. Damen a livrat mai mult de 6,000 de nave în peste 100 de ţări şi livrează anual aproximativ 160 de nave către clienţi de pe întreg mapamondul. Conceptul Damen unic de proiectare standardizată a navelor garantează un nivel ridicat de calitate.

Accentul pe care Damen îl pune pe standardizare, construcţie modulară şi disponibilitate a navelor în stoc asigură termene scurte de livrare, “costuri totale de proprietate” scăzute, valori de revȃnzare ridicate şi performanţe solide. Mai mult, navele Damen se bazează pe tehnologii dovedite şi cercetare şi dezvoltare aprofundată.

Damen oferă o gamă largă de produse, incluzȃnd remorchere, ambarcaţiuni, nave militare şi de patrulare, ambarcaţiuni de viteză, nave de mărfuri, drage, nave pentru industria offshore, feriboturi, pontoane şi superiahturi.

Pentru aproape toate tipurile de nave, Damen oferă o gamă largă de servicii, inclusiv întreţinere, piese de rezervă, instruire şi transfer de know-how (construcţii navale). Damen mai asigură o mare varietate de componente marine precum duze, cȃrme, vinciuri, ancore, lanţuri de ancoră şi construcţii metalice.

Damen Shiprepair & Conversion (DSC) cuprinde o reţea globală de 18 şantiere de reparaţie şi conversie din care 12 se afla in nord vestul Europei. Facilitatile acestor santiere includ peste 50 de docuri (acoperite) si plutitoare, cel mai mare dintre acestea avand 420 x 80 metri, precum si cale de lansare, sincrolifturi si hale. Proiectele variază de la reparatii simple de mica anvergura pana la modernizari complexe si conversii complete de structuri offshore de mari dimensiuni. DSC realizează în jur de 1,300 lucrări de reparaţii şi întreţinere anual, atat in cadrul santierelor cat si in porturi si in timpul voiajelor..

Şantierul Naval Damen Galaţi

Şantierul Naval Damen Galaţi (SNDG) se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 55 de hectare și aniversează anul acesta 125 de ani de la înfiinţare. De la preluarea de către Grupul de Şantiere Damen, șantierul a livrat 29 de nave militare către treisprezece ţări diferite, inclusiv ţări membre ale NATO și UE. La Galaţi s-au construit nave de manevră ancoră, nave pentru paza de coastă, nave de patrulare/militare, nave tip portcontainer, tip RoRo, feriboturi, drage și barje. Remorcherele tip ASD 3212 purtând semnătura Damen sunt o prezenţă obișnuită pe calele de lansare ale șantierului din Galaţi, în scurtul lor drum către Dunăre.

Pe lângă ambarcaţiuni, nave de deservire a echipajelor și nave de mărfuri, Damen Galaţi și-a clădit rapid o bogată listă de referinţă a navelor construite în care se regăsesc produse de top din portofoliul Damen. Printre proiectele cele mai notabile menţionăm Nava de Suport Logistic de 205 m ‘Karel Doorman’ construită pentru Marina Militara olandeză, primul Remorcher complet Hibrid de 28 m construit pentru compania olandeză de remorcaj Iskes, Nava de Cercetare ‘Simon Stevin’ construită pentru guvernul flamand dar și Nava tip Heavy Lift pentru compania Jumbo, ‘Fairplayer’. Dintre proiectele recente demne de adăugat amintim: Damen Offshore Carrier 8500 Maersk Connector, o nouă generație de nave pentru instalarea cablurilor submarine, Nava de Suport Logistic Bibby WaveMaster 1, cu funcționalitate ‘walk-to-work’ și design nou personalizat pentru operațiuni în zonele cu platforme eoliene, Nava de Aprovizionare și Cercetare a Antarcticii pentru Divizia Australiei pentru Antarctica, navă care va facilita Australiei explorarea mai largă a Oceanului de Sud și a Continentului Antarctica.

Pe lângă standardele de calitate Damen, Șantierul Naval Damen Galați integrează un Sistem de Politică a Calității în procesul său de management. Sistemul îndeplinește următoarele standarde: ISO 9001:2008 pentru Sistemul de Management a Calității, OHSAS 18001:2008 pentru Sistemul de Management Ocupațional de Sănătate & Securitate, ISO 14001:2005 pentru Sistemul de Managementul Mediului, Lloyd’s Register JH 143 privind Evaluarea de Risc și Certificatul AQAP 2120 (Publicații Allied Quality Assurance / Standardizare NATO).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.