Salonul expzițional „Feeria cristalelor”, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

0
606

Vineri, 13 mai 2022, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi se deschide pentru public cea de a XI-a ediţie a Salonului expoziţional „Feeria Cristalelor”, manifestare care îşi propune să aducă în faţa publicului vizitator fascinanta lume a mineralelor. Vor expune colecţionari din Bucureşti, Baia Mare şi Galaţi.

Timp de trei zile, vor fi prezentate şi oferite spre vânzare publicului peste 2000 de varietăți de minerale din regiuni miniere renumite de la noi din țară: Baia Mare, Banat, Munții Apuseni, precum și din alte zone de pe glob, din țări cu tradiție în exportul de minerale: Brazilia, India, Mexic, Peru, Namibia, Algeria, Madagascar, Norvegia, Islanda, Maroc, Africa de Sud, Spania, Australia, Rusia etc.

La ediția din acest an, ca o noutate, specialiștii în minerale vor susține momente demonstrative în fața publicul vizitator, folosind un aparat de șlefuire și prelucrarea pietrelor semiprețioase din stare brută în bijuterii și un aparat de găurit în obținerea bijuteriilor (coliere, brățări, cercei etc).

În zona centrală a spaţiului expoziţional din holul muzeului, se va putea admira microexpoziţia ”Diversitatea mineralelor”, în cadrul căreia sunt evidenţiate exponate de mineralogie din patrimoniul ştiinţific al instituţiei gălăţene: flori de mină, geode ametist, felii din agat (Brazilia), varietăţi de agat felii, calcit două generaţii, cuarţ, calcopirită, pirită, baritină, granat andradit, rodocrozit, blendă argintiferă, jasp, epidot, acvamarin, malachit, stibine şi geme.

Salonul de minerale ”Feeria Cristalelor” se va desfăşura în perioada 13 – 15 iunie 2022, iar microexpoziţia ”Diversitatea mineralelor” va rămâne deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi în intervalul mai – octombrie 2022.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + 10 =