S-a deschis şantierul la noul Muzeu de Artă Vizuală

0
1341

Ieri, a fost deschis în Parcul Rizer şantierul noului Muzeu de Artă Vizuală, investiţie de 4,7 milioane euro din banii proprii ai Consiliului Judeţean(CJ) Galaţi.
„Este o zi istorică pentru cultura gălăţeană şi pentru cultura din România. A început construcţia primului muzeu de artă vizuală din România. Un proiect la care se lucrează de foarte mult timp. Este o investiţie, un proiect de suflet, astăzi am săpat prima cuvă. Investiţia este de 4,7 milioane de euro, iar construcţia va avea 4.000 de metri pătraţi suprafaţă, va avea săli de expoziţie, ateliere pentru restaurarea obiectelor de artă, o bibliotecă, o sală auditoriu unde vor încăpea 180 de persoane. Este un proiect futurist şi care ne va face nouă cinste, gălăţenilor. Banii sunt din fonduri proprii, ne-am chinuit să atragem finanţare externă însă din păcate nu sunt eligibile astfel de proiecte. Celor care se tem că parcul Rizer va fi afectat, le transmitem că vom face tot posibilul să aducem îmbunătăţiri”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.
Clădirea muzeului va avea trei etaje, cu subsol parţial acoperit. Va avea arhitectură modernă, faţadă de 19 metri, de tip ventilat, placată cu material ceramic, copertină perimetrală, lată de 15 metri, din sticlă stratificată, pe care se va circula şi sub care vor fi găzduite expoziţii/ateliere de creaţie plastică în aer liber.
Termenul de execuţie al lucrării este de doi ani, dar potrivit constructorului, Midanne Invest Grup SRL Bucureşti, lucrarea ar putea fi finalizată în 18 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.