Românii și-au luat rămas bun de la Regele lor. Drum lin în lumină, Majestate!

0
951

Zeci de mii de români cu ochii în lacrimi, cu sufletele profund îndurerate și flori în mâini și-au condus, sâmbătă, Regele pe ultimul drum. O mare de oameni (printre care extrem de mulți tineri, dar și vârstnici și copii) a participat la ceremonialele religios și militar din Capitală, însoțind cortegiul funerar pe străzile Bucureștiului. Românii, veniți din toate colțurile țării pentru a aduce un ultim omagiu fostului Suveran, au aplaudat și scandat „Regele Mihai”, „Monarhia salvează România” și „Jos comunismul” și au purtat în mâini steaguri, candele și lumânări.

Alte câteva mii de oameni au întâmpinat Trenul Regal pe peroanele gărilor prin care a trecut în drum spre Curtea de Argeș, acolo unde Regele Mihai I a fost înmormântat. La Pitești, nu mai puțin de 8.000 de persoane, potrivit jurnaliștilor din presa centrală, s-au aflat pe peroanele gării, cu lanterne și candele aprinse, iar în Gara Regală din Curtea de Argeș trenul a fost așteptat de alte câteva mii de oameni.

Regele Mihai a fost înmormântat, sâmbătă seară, în Necropola Regală de la Curtea de Argeș, lângă soția sa, Regina Ana, iar în timpul ceremoniei, când au fost intonate Imnul de Stat al României și Imnul Regal, au fost trase 21 de salve de tun.

La funeraliile Regelui Mihai au participat, printre alții, reprezentanți ai mai multor familii regale și imperiale, printre care Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, Marele Duce Henric de Luxemburg, Principesa Astrid a Belgiei și Principele Lorenz al Belgiei, Principesa Muna a Iordaniei, Regele Carl XIV Gustaf al Suediei și Regina Silvia a Suediei, Regele Juan Carlos I al Spaniei și Regina Sofia a Spaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.