România şi-a asigurat 8 medalii la Europenele de box pentru juniori

0
1002

Loturile tricolore, masculin şi feminin, şi-au asigurat opt medalii la Campionatelor Europene de box pentru juniori de la Galaţi, ceea ce reprezintă un progres mare faţă de 2018, când în Rusia a fost obţinută o singură medalie, informează Federaţia Română de Box.

Cei opt medaliaţi sunt Cristinel Costel Măzăreanu (cat. 46 kg), Eusebiu Iulian Tîrzoman (50 kg), Adrian Florin Preda (54 kg), Cosmin Daniel Hermeziu (70 kg), Mihaela Cristina Ciobanu (57 kg), Beatrice Melania Moldovan (70 kg), Elena Alexandru (80 kg) şi Mariana Mărăcine (+80 kg), ultimele două fiind calificate direct în această fază a semifinalelor.

Un număr de 28 de ţări dintre cele 35 participante vor avea pugilişti în semifinalele Campionatelor Europene de box pentru juniori. Cei mai mulţi boxeri calificaţi în semifinale (şi tot atâtea medalii) îi are Rusia, cu 23 de sportivi – 13 la masculin (practic toţi sportivii înscrişi în competiţie) şi 10 la feminin. Urmează Ucraina cu 13 medalii (9 la masculin şi 4 la feminin), Irlanda 9 medalii (3 la masculin şi 6 la feminin) şi România cu 8 medalii (4 la masculin şi 4 la feminin).

Miercuri este zi de pauză la Europene. Competiţia continuă joi cu semifinalele fetelor. Vineri, sunt programate semifinalele băieţilor, iar sâmbătă, finalele de la ora 15:00 (fetele) şi de la 18:00 (băieţii).

Programul românilor din semifinale
Joi 30 mai
Cat. 57 kg: Mihaela Cristina Ciobanu – Sacha Hickey (Anglia)
Cat. 70 kg: Beatrice Melania Moldovan – Zofia Stachowiak (Polonia)
Cat. 80 kg: Elena Alexandru – Asude Ece Ediz (Turcia)
Cat. +80 kg: Mariana Cristina Mărăcine – Penka Kostova (Bulgaria)
Vineri 31 mai
Cat. 46 kg: Cristinel Costel Măzăreanu – Malik Shadalov (Germania)
Cat. 50 kg: Eusebiu Iulian Tîrzoman – Radoslav Simeonov Rosenov (Bulgaria)
Cat. 54 kg: Adrian Florin Preda – Alexander Fredriksson (Suedia)
Cat. 70 kg: Cosmin Daniel Hermeziu – William Rosenov Ciolov (Bulgaria)

România a aliniat un lot de 26 de pugilişti la Europenele de juniori, 13 la băieţi şi 13 la fete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.