Rodbun la Universitatea „Dunărea de Jos”

0
842

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și compania Rodbun Grup au semnat un parteneriat strategic pentru dezvoltarea de soluții inteligente în agricultura românească.

„Ne propunem ca împreună să implementăm proiecte cu finanțare internațională pentru dezvoltarea unor noi soluții în agricultură. Direcția de dezvoltare a acestui parteneriat va fi un mix între păstrarea valorilor naționale prezente în agricultura românească și inovarea sau digitalizarea culturilor într-un mediu ecologic. De asemenea, ne dorim că împreună să specializăm un număr cât mai mare oameni pentru acest domeniu, pe toate palierele unde este nevoie de resursă umană calificată”, a declarat Dr. Alexandru Nechifor, prorector cu strategii și relații instituționale din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Octavian Petrescu, directorul comercial Robdun, a completat: „Fiind o companie care își propune să genereze o veritabilă revoluție tehnologică în următorul deceniu în farmingul românesc, Rodbun alege absolut natural să se asocieze cu Universitatea Dunărea de Jos din Galați, care face parte din elita academică și de cercetare agricolă din estul Europei. Așteptăm cu nerăbdare să putem aplica ideile inovatoare ale cercetătorilor de aici și să onorăm tradiția creativă a agriculturii românești”.

Parteneriatul dintre Universitate și Rodbun își propune:
– Atragerea de fonduri pentru cercetare în domeniul geneticii semințelor autohtone;
– Cursuri de formare profesională atât pentru fermieri, cât și pentru specialiștii din agricultură;
– Dezvoltarea și implementarea unui sistem inteligent de monitorizare a culturilor, utilizând un sistem complex de drone, software;
– Producerea și distribuția de îngrășăminte organice, conversia unei suprafețe cât mai extinse la agricultură ecologică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.