Reţinut pentru că deţinea ilegal o armă letală de vânătoare

0
366

Un bărbat de 45 ani din judeţul Galaţi a fost reţinut pe bază de ordonanţă, după ce, în urma unei percheziţii, poliţiştii i-au găsit la domiciliu o armă letală de vânătoare, deţinută ilegal.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor.

Cu această ocazie, la domiciliul unui bărbat, de 45 ani, din comuna Lieşti, judeţul Galaţi, poliţiştii au găsit o puşcă de vânătoare, calibrul 12, având seria ştearsă, armă letală supusă autorizării, precum şi 22 de cartuşe, calibrul 12, muniţie letală, acestea fiind deţinute fără drept de persoana în cauză.

Bărbatul le-a declarat poliţiştilor că ar fi achiziţionat arma de la un cetăţean moldovean, în urmă cu trei ani, şi în tot acest timp a păstrat-o la domiciliu, cunoscând că este supusă autorizării.

Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor, fiind reţinut de poliţişti, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, şi urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Lieşti cu propunere de arestare preventivă.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + 4 =