Reţelele de vânzare a etnobotanicelor, în atenţia Poliţiei

0
1182

Prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, a evidenţiat, astăzi, la şedinţa Colegiului Prefectural, activitatea Poliţiei Locale Galaţi în privinţa identificării consumatorilor şi mai ales a vânzătorilor de substanţe necunoscute cu proprietăţi psihoactive (SNPP), aşa numitele etnobotanice, având în vedere că numărul mare al celor anchetaţi de  IJP au fost predaţi de către poliţiştii locali. Astfel, potrivit statisticilor, în acest an, lucrătorii Poliţiei Locale Galaţi au descoperit şi predat, spre investigaţii, 163 de persoane care consumau sau vindeau SNPP-uri iar anul trecut, 159 de astfel de persoane.

Pe de altă parte, serviciul BCCO din cadrul IJP Galaţi informează că în 2017 a condus la audieri 41 de persoane suspectate de afaceri cu etnobotanice, fiind efectuate 18 percheziţii, în urma cărora au fost descoperite şi confiscate 300 de grame de SNPP. În acest an, numărul acţiunilor operative a crescut la 5, fiinds efectuate 65 de percheziţii, în urma cărora s-au găsit şi confiscat 6 kg de SNPP, fiind audiate 130 de persoane, din care 27 au fost reţinute, 16 fiind arestate şi alte 11, puse sub control judiciar.

Ca urmare a vigilenţei oamenilor legii şi numărul consumatorilor a scăzut, sau cel puţin al celor care ajung intoxicaţi, la camerele de gardă ale spitalelor, după ce consumă etnobotanice. Astfel, potrivit datelor DSP Galaţi, numărul persoanelor intoxicate cu substanţe necunoscute cu proprietăţi psihoactive (SNPP) care au ajuns la camera de gardă a spitalelor din Galaţi a fost, în prima jumătate a anului 2018, de 65, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a ultimilor doi ani – în 2017 au ajuns la urgenţe 92 de persoane iar în 2016 – 79 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.