Restructurare urbană. Parcarea de la Ancora, aproape finalizată!

0
1495

Gălățenii care locuiesc în Mazepa, una dintre cele mai înghesuite și mai aglomerate zone ale orașului, care se confruntă cu mari probleme în ceea ce privește locurile de parcare, vor avea, în curând, în locul bateriei de garaje demolate, din zona Școlii nr. 28, o parcare funcțională și o arteră de legătură între străzile Alexandru Lăpușneanu și Roșiori. Investiția, care se ridică la 1,2 milioane de lei, va fi finalizată peste doar câteva zile, potrivit primarului Ionuț Pucheanu.

„Lucrarea e începută de mai bine de un an, cu scuzele de rigoare pentru cetăţenii cărora le-am provocat neplăceri sau care aveau un grad de expectativă ceva mai scurt ca termen de finalizare a acestor lucrări. Din păcate, avizele ne-au omorât, efectiv. Am avut o problemă cu transferul punctului termic, care este demolat în momentul de faţă, la cel nou construit. Asta şi pentru că, din păcate, relaţia cu cei de la Electrica nu este una pe care să o pot ridica în slăvi. Vor mai apărea 15-20 de locuri de parcare în locul punctului termic”, a anunțat edilul-șef. Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, termenul de finalizare a lucrărilor este 26 octombrie, însă, conform primarului Ionuț Pucheanu, proiectul va fi încheiat mai devreme.

Tot în cartierul Mazepa I urmează să fie construită și prima parcare supraetajată din Galați, în zona blocului R5. Construcția va avea trei etaje și 214 locuri de parcare, 50 de spații de depozitare, dar și racorduri pentru 21 de stații de alimentare a autovehiculelor electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.