Restricţii pentru navele maritime şi fluviale

0
1143

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi a emis, astăzi, un aviz către navigatori prin care aceştia sunt înştiinţaţi că, sâmbătă, navigaţia pe Canalul Sulina va fi oprită temporar pentru toate navele maritime şi convoaiele fluviale care merg în amonte, din cauza deplasării unui convoi special de la Şantierul Vard din Tulcea către Marea Neagră. Totuşi, restricţia nu se aplică în cazul navelor fluviale de pasageri care fac curse regulate. „Având în vedere că în data de 18.11.2017, transportul special format din remorcherul GERMANIA (pavilion Italia) poziţionat prova – C.N. SHIP – PART 6271 – remorcherul TIRRENO (pavilion Italia) poziţionat pupa, agent IDU SHIPPING & SERVICES S.R.L., având următoarele caracteristici: L≈ 242,10 m; B = 37,20 m, D= 5,85 m, va tranzita sectorul S.N. VARD Tulcea – Bara Sulina, se închide temporar navigaţia pe Canalul Sulina începând cu ora 05:00, pentru navele maritime şi convoaiele fluviale ce navigă amonte”, se arată în avizul către navigatori transmis de AFDJ Galaţi. Se mai recomandă navelor maritime şi fluviale păstrarea unei distanţe minime de 3 mile marine faţă de transportul special şi menţinerea în permanenţă, de acestea a legăturilor radiotelefonice, pentru a-i asigura acestuia tranzitarea Canalului Sulina în condiţii de deplină siguranţă a navigaţiei.
Convoiul va fi însoţit în prova, pe tot sectorul Mm 43 – Marea Neagră de o şalupă aparţinând ANR- Căpitănia Zonală Tulcea, iar transportul special va fi asistat la trecerea în zona cotului Tulcea de un remorcher proprietate a A.F.D.J. R.A. Galaţi .
Navele sosite la gura Canalului Sulina, vor aştepta în Marea Neagră ieşirea convoiului, după care vor fi introduse în portul Sulina. Navigaţia amonte se va redeschide imediat după ieşirea convoiului la mare, cel mai probabil după ora 14.00.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.