Restricţii în centrele de ocrotire a minorilor

0
783

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Galaţi anunţă publicul asupra faptului că, „având în vedere contextul epidemiologic de la nivelul României, precum și actele emise de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție, în perioada 12-31 martie 2020, activitatea cu publicul la nivelul serviciilor funcționale ale DGASPC Galați se limitează la intervalul orar 10:00-12:00, în fiecare zi, de luni până vineri.
În perioada 12-31 martie, activitatea de evaluare a persoanelor (copii și adulți) în vederea încadrării în grad de handicap se va desfășura doar pentru cazurile urgente (dosarele aflate la limita celor 60 de zile impuse de legislație pentru încadrarea în grad de handicap, dosarele de reîncadrare în cazul certificatelor care expiră până pe 31 martie, dosarele unde au fost transmise deja programări pentru evaluare).
De asemenea, activitatea cu publicul pentru eliberarea biletelor gratuite de călătorie interurbană, a legitimațiilor de călătorie urbană, a cardurilor europene pentru dizabilitate, a voucherelor pentru dispozitivele asistive, a rovinietelor, a acordurilor pentru indemnizație sau asistent personal se limitează la intervalul orar 10:00-12:00, în fiecare zi, de luni până vineri.
Pentru protejarea tuturor angajaților si beneficiarilor DGASPC Galați, in afara intervalului orar sus-menționat, accesul în instituție va fi permis doar persoanelor programate în vederea furnizării unor servicii sociale
În perioada 12 – 31 martie sunt sistate vizitele aparținătorilor beneficiarilor instituționalizați, voluntarilor și terților în cadrul centrelor rezidențiale ale DGASPC Galaţi, iar în perioada 12-31 martie se suspendă activitatea centrelor de zi și a celor de recuperare din cadrul instituției.
Totodată, sunt interzise evenimentele in care sunt implicați beneficiarii instituționalizați, indiferent de locul de desfășurare al acestora, și care implică contactul cu persoane din afara centrelor rezidențiale, sau contactul acestora cu zone aglomerate (mall, tabere, săli de cinema, săli de evenimente, spectacole).
Decizia de limitare a activității directe cu beneficiarii nu înseamnă, însă, restricționarea accesului gălăţenilor la serviciile sociale oferite de DGASPC Galaţi, ci doar prioritizarea urgențelor, in scopul protecției tuturor celor implicați.
În conformitate cu dispozițiile ANDPDCA, părinții sau reprezentanții legali ai copiilor pot transmite actele scanate pentru reînnoirea certificatelor de încadrare în grad de handicap pe adresa dedicată de email [email protected] .
Pentru persoanele adulte adresa dedicată de email este [email protected]
Acolo unde persoanele nu au acces la internet, pot solicita transmiterea electronică a acestor documente la serviciile publice locale de asistență socială din cadrul primăriilor de domiciliu.
Documentele pot fi transmise și prin poștă, la adresa mun. Galaţi, str. Brăilei, nr. 138B, jud. Galaţi,cod 800366.

Beneficiarii serviciilor sociale oferite de DGASPC Galați sunt rugați ca în această perioadă, să folosească mijloacele de comunicare la distanță:
email, [email protected]
telefon, tel. 0236/311 086, 0372 848 112, Fax. 0236/479 476
informații actualizate pot fi urmărite pe site-ul instituției www.dgaspcgalati.ro
Telefonul copilului 0236/983 Aceste măsuri sunt temporare și au fost luate în scopul asigurării protecției beneficiarilor precum și pentru protejarea angajaților DGASPC Galați”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.