Respect faţă de cei necăjiţi: locuinţe sociale, special construite la cererea primarului

0
2773

Primăria municipiului Galați informează că s-au încheiat lucrările în campusul social din cartierul Micro 17, după ce au fost finalizate blocurile M12-M14 și s-a realizat de asemenea și alimentarea cu energie electrică a tuturor imobilelor. În cele trei blocuri nou construite sunt 72 de locuințe, cu una și două camere, cu suprafețe redimensionate, cuprinse între 41 și 54 metri pătrați, față de locuințele blocurilor existente, unde dimensiunile apartamentelor variază între 15, 5 metri pătrați (o cameră) și 28,5 metri pătrați (3 camere). Totodată, la parter, noile blocuri de locuințe sunt prevăzute cu apartamente special amenajate pentru persoane cu dizabilităţi. Lucrările, în valoare de aproximativ 9,6 milioane de lei, au fost executatate de S.C. Vega 93 S.R.L. și S.C. House Consult S.R.L.
Primăria municipiului Galaţi mai informează că s-a încheiat și procedura de predare către S.C. Electrica S.A. a obiectivului de investiții intitulat „Alimentare cu energie electrică a locuințelor sociale din cartier Micro 17, Galați”. Astfel, toate blocurile de locuințe din campusul social au fost racordate la rețeaua electrică, lucrările în valoare de 5,9 milioane de lei fiind executate de către S.C. Luxten Lighting Company S.R.L. București.

„Am finalizat 3 blocuri cu 72 de apartamente în campusul social din Micro 17. Spre deosebire de cele anterioare, acestea au camerele mult mai spațioase, pentru a oferi tot confortul celor care vor locui acolo. De asemenea, toate blocurile din campus au acum energie electrică, iar în perioada următoare vom elibera și repartițiile pentru M12-M14. Continuăm!”, a transmis primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.
„În total avem 600 de locuințe în cele 14 blocuri din campusul social. Blocurile M1 – M11 sunt locuite de către chiriași. În perioada următoare se vor elibera repartiții și pentru blocurile M12-M14 și vor fi întocmite contractele de închiriere. Valoarea lucrărilor realizate în campusul social din Micro 17 este de 50.282.714,04 lei”, adaugă şi Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.
Acum patru ani, repartiţii doar pe hârtie
În ultima săptămână a mandatului său (luna mai, 2016), fostul primar al municipiului Galaţi, Marius Stan, a înmânat, personal, peste 500 de repartiţii în cartierul Micro 17.

Ulterior, totul s-a dovedit a fi o acţiune pur electorală, căci oamenii nu s-au putut muta efectiv, deoarece existau mai multe probleme: nu toate blocurile erau racordate la sistemul de alimentare cu energie electrică, reţeaua electrică a cartierului fusese subdimensionată faţă de capacitatea energetică a blocurilor dar şi din cauza condiţiilor de locuit, apartamentele fiind realizate după dimensiuni meschine şi ilegale (-vezi foto alăturat – subdimensionate şi din punct de vedere al normelor în vigoare privind securitatea la incendii, igiena şi sănătatea publică – 15,5 mp avea un apartament cu o cameră – practic, o încăpere în care abia dacă mai putea sta în picioare o persoană, restul spaţiului fiind ocupat de pat, masă şi de plita de bucătărie, în condiţiile în care Legea Locuinţei prevede ca un apartament cu o cameră să aibă minim 18 mp, aceeaşi lege care prevede şi ca înălţimea unui apartament să fie de minim 2,60 m, însă casele repartizate de fostul primar au 2,30 m înălţime) şi proiectate aberant, în condiţiile în care ferestrele unora din apartamente dădeau… pe scara blocului şi nu în exteriorul acestuia, aşa cum ar fi normal. Din toate aceste motive, noua administraţie locală, la iniţiativa actualului primar al Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, a avut de investit fonduri serioase astfel încât blocurile să poată fi cu adevărat locuite. În plus, observându-se problemele de spaţiu, următoarele apartamente construite au fost redimensionate la suprafeţe umane, respectiv, de 41-54 de mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.