Reminder anti-COVID, cu angajații MAI

0
392

Începând de ieri şi până cel puțin până la jumătatea lunii, 200 de lucrători MAI -polițişti, jandarmi, pompieri, polițişti locali etc- participă la acțiuni de responsabilizare a populației cu privire la menținerea măsurilor de protecție împotriva coronavirusului. În mall, în benzinării, la terase sau pe Faleza Dunării, în marile aglomerații, dar şi în mijloacele de transport public şi privat oamenii legii le reamintesc gălățenilor să poarte mască şi să păstreze distanța socială de siguranță. “Efectivele Jandarmeriei Galați acționează în sistem integrat cu structurile MAI, sub coordonarea Prefecturii Galați, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus.
Acțiunea forțelor de ordine vizează respectarea măsurilor stabilite de autorități pentru limitarea răspândirii COVID-19 în locurile publice, terase și spații închise, unde sunt aglomerări de persoane. Suntem la datorie!
Jandarmeria Galați, cu siguranță, pentru fiecare!”, transmite Inspectoratul Județean de Jandarmi Galați.

Astfel, Inspectoratul Județean de Poliție informează că “După primele activități desfășurate în acest sens, din data de 03.07.2020, au fost verificate un număr 188 societăți comerciale, stabilindu-se faptul că 3 dintre acestea nu respectă măsurile de diminuare a impactului riscurilor răspândirii SARS COV 2, așa cum este prevăzut în prevederile Legii 55/2020 art.5, precum și în Anexa nr.3 la H.G. 476/2020.
Au fost aplicate 41 sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsurile de protecție individuală. A fost aplicată și o sancțiune contravențională față de o societate comercială pentru nerespectarea modului de amenajare a terasei, privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese.
De asemenea, au fost aplicate un număr de 179 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2020 și un număr de 11 sancțiuni la Legea nr. 61/1991. Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială”.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 6 =