Reguli noi în transportul în comun

0
1859

Primăria municipiului Galați informează că „începȃnd din 15 mai 2020, odată cu ieșirea din starea de urgenţă, transportul public de călători va reveni la programul normal de circulaţie, funcţionȃnd la capacitatea maximă cu 127 de mijloace de transport, de luni până vineri, și cu 85 de mijloace de transport în zilele de weekend, dintre care 8 autobuze vor asigura cele 3 trasee de tramvai (traseul 39 – 4 autobuze, traseul 7 – 2 autobuze și traseul 44 – 2 autobuze). Facem precizarea că inclusiv troleibuzele vor reintra în circulație”.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei Galați, „se vor impune însă câteva reguli de utilizare a transportului public, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus:

  1. Mijloacele de transport vor fi prevăzute cu dispensere cu dezinfectant la uşa din faţă, iar la fiecare capăt de linie stabilit continuă acțiunile de dezinfecţie. Noaptea se va continua dezinfectarea autobuzelor cu aparate de nebulizare – nocospray.
  2. Călătorii vor fi obligaţi să urce numai pe uşa din faţă, păstrȃnd distanţa de cel puţin 1,5 metri între ei. La urcare vor fi obligaţi să poarte măşti, să îşi dezinfecteze mȃinile, iar ca recomandare – să folosească un şerveţel/mănuşi pentru a se ţine de bară/mȃnere.
  3. Accesul în autobuze va fi limitat, cu respectarea regulilor de distanţare fizică. În consecinţă, călătorii sunt rugaţi să înţeleagă şi să respecte indicaţiile conducătorilor auto, respectiv a controlorilor de trafic ai Transurb, care vor fi prezenţi în mijloacele de transport sau în staţiile aglomerate, precum: capăt Micro19, Neacşu, Spitalul Judeţean, Ţiglina I, Centru, Ţiglina II, General (spre IREG), Piaţa Micro 39.
  1. Ca urmare, operatorul de transport va asigura o frecvenţă adecvată a plecărilor de la capetele de traseu, astfel încȃt să se respecte atȃt măsurile de mai sus, dar să şi minimalizeze timpii de aşteptare a călătorilor în staţii.
  2. În cazul apariției altor modificări legislative până pe 15 mai 2020, altele decât cele menționate, vom reveni cu noi precizări”, transmite sursa citată.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.