Refugii noi pentru stațiile de autobuz. Iată cum vor arăta noile adăposturi

0
1966

Primăria Galați promite că, în viitorul apropiat, toate stațiile de autobuz din oraș vor fi dotate cu refugii, iar oamenii nu vor mai fi nevoiți să aștepte mijloacele de transport în comun în bătaia vântului, în ploaie sau în viscol, așa cum se întâmplă de câțiva ani.

Cele mai multe dintre adăposturi vor fi achiziționate cu bani de la bugetul local, însă, potrivit primarului Ionuț Pucheanu, sunt și companii importante care au ales să doneze, după modelul ales de municipalitate (vezi foto), câteva zeci de refugii orașului. Dezvoltatorul NEPI va dona nu mai puțin de 25 de refugii,  însă printre donatori este numără și instituții bancare.

„Este o problemă spinoasă la nivelul municipiului Galați având în vedere că cele care există acum nu fac cinste orașului nostru, iar în multe zone nu mai sunt adăposturi de câțiva ani. Noile refugii, conform cerințelor din caietul de sarcini, vor fi conform standardelor în vigoare și vor fi dotate cu panouri de afișare unde se vor regăsi toate informațiile legate de programul mijloacelor de transport în comun, trasee și intervalele orare la care acestea sosesc în stații. Vrem să avem o idee unitară în ceea ce privește mobilierul stradal și aici intră stațiile de autobuz, băncile, coșurile de gunoi, spațiile de publicitate stradală, chioșcurile și nu numai”, a declarat edilul-șef. Acesta a precizat că, în primă fază, municipalitatea va achiziționa noile refugii pentru stațiile rămase fără adăpost. Aproximativ 140 de stații de autobuz nu au refugii, în prezent.

Potrivit caietului de sarcini, se doreşte achiziţia unor refugii late, dar și înguste. Un refugiu lat măsoară patru metri lungime, 1,30 metri lăţime, 2,40 metri înălţime şi 3,10 metri înălţime cu tot cu panou de semnalizare, suprafaţa utilă oferită călătorilor fiind de cinci metri pătraţi. Refugiul îngust măsoară patru metri lungime, 1,10 metri lăţime, 2,40 metri înălţime şi 3,10 metri înălţime cu tot cu panoul de semnalizare, suprafaţa utilă oferită fiind de 4,40 metri pătraţi. Fiecare adăpost va fi dotat cu o bancă din lemn. Valoarea totală estimată a acordului cadru este de minimum 437.835 de lei şi de maximum 936.405 lei (fără TVA).

„Până pe data de 13 octombrie așteptăm ofertele agenților economici care comercializează și montează adăposturi pentru stațiile de autobuz”, a spus primarul Galațiului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.