Refugiații ar putea fi cazați în oraș sau în corturi!

0
1038

Conducerea Centrului Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil din Galaţi a căutat soluții pentru suplimentarea capacității de cazare a refugiaților, fiind deja identificate spații pentru cazarea a 4-800 de persoane. Dacă nici aceste spații de cazare nu ar fi suficiente, autoritățile iau în considerație chiar și cazarea refugiaților în corturi, amplasate în curtea Centrului Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil din Galaţi. Căutarea de spații de cazare suplimentare este rezultatul creșterii numărului solicitanților de azil care ajung la Galați. Astfel, potrivit șefului  Centrului Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil din Galaţi, pPul Burghelea, numărul persoanelor cazate, în primele opt luni ale acestui an, la  Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil din Galaţi a crescut de 6 ori față de aceeași perioadă a anului trecut. Dacă în perioada ianuarie-august 2016, prin centru au trecut (cazați și chiar recazați unii din ei) 69 de refugiați, în acest an, numărul acestora a ajuns la 420! Cea mai mare creștere a refugiaților a fost înregistrată începând cu luna martie a  acestui an, când s-au remarcat și cele mai multe cazuri de cetățeni străini care au intrat  în România dinspre Serbia dar și venind cu ambarcațiunile, pe Marea Neagră.

În momentul de față, la Centrul de Azil există 175 de refugiați,  însă cifrele oscilează, în urmă cu doar o săptămână numărul acestora ajunsese la 191, dintre care 133 solicitante de azil, 45 cu statut de refugiat, iar 13 beneficiari de protecţie subsidiară.   Cum capacitatea de cazare a centrului este de 210 de locuri (cu posibilitate de extindere la 240, prin desființarea anumitor spații comune – sălile de club etc), oficialii caută soluții pentru spații suplimentare de cazare. Potrivit lui  Paul Bughelea, șeful Centrul Regional de Cazare și Proceduri A solicitanților de Azil, care a prezentat, astăzi, la Prefectură, un raport în acest sens, a fost indentificat un operator privat care dispune de un cămin cu o capacitate de 400-800 de locuri de cazare, însă dacă nici acestea nu vor fi suficiente, se ia în calcul amenajarea de corturi în curtea Centrului, acolo unde să poată sta, temporar, refugiații.

De asemenea, în cazul în care numărul solicitanților de azil ar depăși capacitatea de cazare la nivel național, statul poate acorda indemnizații cu care aceștia să își poată plăti chiria în spații private de locuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.