Record nedorit- 78 de bolnavi COVID în ultimele 24 de ore

0
446

Potrivit datelor Prefecturii Galați,  în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 78 de noi cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, o cifră record pe care până acum Galaţiul nu a mai înregistrat-o de la o zi la alta.  Astfel, potrivit Prefecturii, numărul total al cazurilor de coronavirus înregistrate de la începutul epidemiei și până astăzi a ajuns la 2008, în timp ce ieri acest număr era de 1930. Din cei 2008 bolnavi, 1.055 sunt declarați deja vindecați, iar, din păcate, 116 au decedat. Și  la Spitalul Judeţean, de ieri până astăzi  s-a mai înregistrat un singur caz pozitiv, numărul total al cadrelor medicale infectate cu SARS CoV 2 înregistrate din 2 iulie, de când a izbucnit focarul, și până în prezent, a ajuns la 182, din care 106 s-au vindecat.

Totodată, din totalul de 24 de paturi ATI destinate bolnavilor cu coronavirus din cele 7 spitale ale județului Galați, astăzi sunt libere 17 locuri, din care 10 pentru adulţi – 5 la spitalul CFR şi 5 la Maternitatea “Buna Vestire”, la care se mai adaugă alte 7 paturi ATI pentru copii cu COVID, la Spitalul de Pediatrie “Sf. Ioan”.  Toate paturile din secția ATI COVID a Spitalului Județean sunt ocupate, de luni.

La nivel județean, din cele 322 de paturi destinate îngrijirii bolnavilor cu COVID în cele 7 spitale gălăţene (de Boli Infecțioase, CFR, TBC, Maternitate, Pediatrie, Județean și Municipal din Tecuci), doar 33 mai sunt libere, fiind în prezent internaţi 270 de pacienţi cu COVID la care se adaugă alţi 19 suspecţi de a fi infectatţşi cu SARS CoV 2.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galați analizează măsura impunerii purtării măștii de protecţie în spaţiile deschise, dar aglomerate, precum pieţele, parcurile sau Faleza Dunării.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + fifteen =