Recital de poezie „Porni Luceafărul”, la Teatrul Dramatic

0
835

Marți, 15 ianuarie, de la ora 19.00, Teatrul Dramatic “Fani Tardini” Galați găzduiește recitalul de poezie “PORNI LUCEAFĂRUL”, ce îi este dedicat poetului național Mihai Eminescu la împlinirea a 169 de ani de la nașterea sa, intrarea la evenimnet fiind liberă.

Recitalul se bucură de participarea extraordinară a actorului și regizorului Stelian Preda, care va susține un moment artistic de ținută. Stelian Preda, actor și regizor cu o carieră de peste 50 de ani, a interpretat peste 200 de roluri în teatru, film și TV. A absolvit, în 1959, Institutul de Artă Cinematografică și a fost coleg cu Florin Piersic, Leopoldina Bălănuță, Margareta Pogonat, Ion Dichiseanu și Adela Mărculescu. A jucat pe scena teatrelor din Botoșani și Bacău, pe care le-a și condus, și a participat la numeroase turnee în România și în Europa, toate cu deosebite aprecieri din partea criticii. Printre rolurile sale memorabile se numără Mihai Eminescu, în spectacolul „Porni Luceafărul”.

“Este o bucurie și o onoare pentru teatrul nostru să devină spațiul de celebrare a marelui Mihai Eminescu, la împlinirea a 169 de ani de la nașterea sa. Nu trebuie să uităm că Eminescu a avut o relație specială cu teatrul gălățean, în vremurile în care Fani Tardini clădea aici o trupă profesionistă de actori, punând bazele Dramaticului de astăzi. Invităm gălățenii la această sărbătoare a poeziei, care le va prilejui întâlnirea cu Stelian Preda, unul dintre actorii importanți ai teatrului românesc, care l-au jucat cu mare succes pe poetul național”, a declarat Florin Toma, directorul general al Teatrului Dramatic “Fani Tardini”.

Invitații speciali ai serii sunt Ilie Zanfir, directorul Bibliotecii Județene “V. A. Urechia” din Galați, și Cezar Amariei, jurnalist și scriitor, în timp ce prezentatorul evenimentului va fi Luiza Maria Apostolache, elevă a Liceului de Arte “Dimitrie Cuclin” din Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.