Reciclați și protejați mediul înconjurător! Ecosal vă ajută să faceți asta

0
914

Nu aruncati bradul la întâmplare, ci reciclați-l și protejați mediul înconjurător!” este mesajul operatorului de salubritate Ecosal, care a demarat o amplă campanie de colectare a deșeurilor vegetale și brazilor naturali pe care gălățenii i-au folosit de sărbători.

Astfel, în aceasta perioadă, operatorul de salubritate vine în sprijinul gălățenilor prin colectarea separată a deșeurilor vegetale și pomilor uscați, aceștia fiind preluați din spatele blocurilor de locuințe/punctul de colectare a deșeurilor pentru asociațiile de proprietari, respectiv din dreptul porții în cazul locuințelor individuale.

Pentru un comportament responsabil și civilizat, locuitorii sunt rugați să NU abandoneze brazii pe domeniul public, iar înainte de a fi duși la ghena de gunoi, aceștia trebuie să fie curățați de orice decorațiuni.

Toți brazii colectați sunt tocați si transformați în produse prietenoase cu natura, precum compost sau peleți; compostul  rezultat urmând să fie folosit pentru reamenajarea peisagistică a parcurilor din oraș și întreținerea spațiilor verzi”, transmit reprezentanții Ecosal.

Ecosal continuă astfel acțiunea de informare și conștientizare a utilizatorilor serviciului de salubrizare cu privire la modul de colectare separată a deșeurilor.

Sprijinim cetățenii cu informații privind colectarea separată a deșeurilor, iar pentru a preveni abandonul deșeurilor și sancționarea cetățenilor, Ecosal informează că are în administrare două puncte de colectare gratuită a deșeurilor reciclabile (ambalaje plastic, hârtie/carton, sticlă, metal), deşeuri electrice şi electronice (aparate electrocasnice, becuri, neoane), deșeuri voluminoase, deșeuri vegetale rezultate din întreținerea grădinilor și deșeuri de moloz rezultate din amenajarea locuințelor – în limita a 2 mc/an, destinate în exclusivitate persoanelor fizice!”, explică reprezentanții Ecosal.

Punctele  sunt situate după cum urmează:

  • Micro 13B – strada Drumul Viilor nr. 1
  • strada Etna nr. 29, unde pot fi predate

Câteva reguli privind acceptarea deșeurilor la punctele verzi:

  1. Pentru a putea fi depuse la centre, crengile trebuie să fie tăiate la o dimensiune nu mai mare de 50 cm şi legate în mănunchi, iar frunzele şi iarba trebuie să fie depozitate în saci.
  2. Deşeurile voluminoase de uz casnic precum piesele de mobilier trebuie demontate sau dezasamblate.
  3. Deşeurile din construcții provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară sau exterioară a acestora, care sunt acceptate: amestecuri de beton, cărămizi, țigle și obiecte sanitare ceramice. Acestea trebuie depozitate în saci rezistenţi precum cei de rafie. Deșeurile din construcții care se pot depune exclud cele precum polistiren, poliuretan, vată minerală şi bazaltică. Sacii care vor conține deșeurilor menționate anterior nu vor fi primiți de centre.
  4. Pentru depunerea deșeurilor este necesară prezentarea unui document de identitate în vederea verificării cantităților maxime lunare permise.

În cazul în care v-aţi renovat casa şi vreţi să transportaţi molozul, dar nu aveţi mijloc de transport, puteţi suna, la unul dintre următoarele numere de telefon: 0236.312.282 sau 0374.927.292; menționăm faptul că numerele sunt valabile şi în cazul în care vreţi să transportaţi la punctele verzi deşeuri electrice şi electrocasnice mari.

În cazul în care nu aveţi mijloace de transport ale deşeurilor inerte, Serviciul Public Ecosal poate veni să ridice molozul contra cost, fiind inclusă colectarea, transportul şi depozitarea, în cazul în care se depăşesc cei doi metri cubi gratuiţi.

Programul celor doua puncte verzi este urmatorul:

  • Punct verde Micro 13B – str. Drumul Viilor nr. 1, program: luni – sâmbătă, 8.00 – 16.00, duminică: 8.00 – 12.00;
  • Punct verde Etna – str. Etna nr. 29, program: luni – vineri, 8.00 – 16.00.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.