Recensământul populației și locuințelor a fost amânat cu un an

0
998

Pandemia de Covid-19 amână marea numărare a populației și locuințelor din România, a anunțat Institutul Național de Statistică (INS). Potrivit sursei citate, recensământul care ar fi trebuit să se desfășoare anul acesta se amână pentru 2022 din cauza condițiilor epidemiologice generate de pandemie.

“Nu era indicat ca în această etapă să mergem, chiar și la o mică parte din populație, să culegem aceste date pe teren la ușa fiecărei locuințe”, a precizat președintele INS, Andrei Tudorel.

Numărarea locuitorilor din România va avea loc abia în luna iunie 2022,  iar pentru prima dată, datele vor fi colectate online.

În prima etapă, vor fi colectate date personale ale populației din diverse surse. În a doua etapă, oamenii vor fi invitați să acceseze o platformă online, unde să completeze date personale cum ar fi de exemplu religia, iar în mediul rural primăriile îi vor ajuta pe oameni. Ultima etapă este cea în care, cei care nu au completat datele pe internet vor fi contactați la domiciliu de recenzori angajați de INS.

Anul acesta va avea loc totuși un recensământ. Este vorba despre Recensământul Agricol, care se va derula în perioada mai-iunie 2021.

Ultimul mare recensământ a populației din România a avut loc în 2011.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 1 =