Reabilitarea trotuarelor şi străzilor din mai multe cartiere, la licitaţie. Proiectul primarului Ionuţ Pucheanu, extins în acest an

0
4370

Primăria se pregăteşte să scoată la licitaţie noi proiecte de sistematizare şi refacere a infrastructurii din mai multe cartiere ale Galaţiului. Programul iniţiat de primarul Ionuţ Pucheanu va fi extins, în acest an, în cartierele Ţiglina I, Mazepa I, Mazepa II, Siderurgiştilor, Aurel Vlaicu şi nu numai. Autorităţile intenţionează să reabiliteze trotuarele, străzile, aleile şi să facă noi locuri de parcare, acolo unde spaţiul va permite înfiinţarea acestora, pe suprafaţa cuprinsă între străzile Cloşca, Brăilei, Regiment 11 Siret şi Bulevardul Marii Uniri (Faleza Superioară), în Mazepa I – pe porţiunea cuprinsă între străzile Brăilei, Roşiori, Bulevardul Marii Uniri şi Navelor, în timp ce în cartierul Mazepa II – pe aria cuprinsă între străzile Roşiori, Brăilei, Regiment 11 Siret şi Bulevardul Marii Uniri. În Siderurgiştilor va fi reparată infrastructura de cartier din zona delimitată de străzile Gheorghe Doja, Lebedei şi Dr. Răutu, în Aurel Vlaicu – pe porţiunea cuprinsă între1 Decembrie, Basarabiei, Nufărului şi strada Aurel Vlaicu, iar pe Bulevardul Dunărea, de la strada Brăilei până la Bulevardul Galaţi.

Este pentru prima dată, după zeci de ani, când autorităţile locale se axează pe infrastructura de cartier. În multe zone ale oraşului, trotuarele şi străduţele dintre blocuri nu au fost nici măcar o dată reparate, iar gălăţenii aşteaptă de zeci de ani ca municipalitatea să îşi îndrepte atenţia şi către problemele de infrastructură ale cartierelor.

„E un program pe care l-am demarat după alegeri. Vom continua cu forţe mult sporite şi se va lucra simultan în mai multe zone ale oraşului. Acolo unde spaţiul va permite, vom înfiinţa şi noi locuri de parcare. Vom avea un acord-cadru până în 2020, cu alocări de fonduri de trei milioane de lei pe an, pentru fiecare zonă”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, într-o conferinţă de presă, precizând totodată că autorităţile vor interveni în toate cartierele.

Lucrări de reabilitare a infrastructurii de cartier au fost executate şi în 2017 în Ţiglina I şi Mazepa II.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.