Razie pentru verificarea respectării măsurilor anti-Covid

0
728
Poliţiştii gălățeni sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați, dar și de polițiști din cadrul Poliției Locale Galați, au desfăşurat mai multe acțiuni cu efective mărite, pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
„Cu această ocazie, au fost legitimate 1321 de persoane, au fost verificate 186 de societăți comerciale, 443 de domicilii/locații declarate pentru persoanele aflate în carantină, 105 locații de alimentație publică (restaurante/baruri/terase) și controlate 77 de mijloace de transport persoane atât din domeniul public cât și din cel privat.
Polițiștii au aplicat 124 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dintre care 120 de sancţiuni pentru nepurtarea măștii sanitare în spațiile publice închise sau deschise și 4 sancţiuni pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie”, a precizat IPJ Galați.
Întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, se recomandă tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică şi să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.
Reamintim faptul că în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.
”Polițiștii vor acționa în continuare în vederea prevenirii răspândirii infecției cu noul coronavirus şi asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică”, a mai precizat Poliția Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.