Punctele de colectare selectivă a deșeurilor vor fi modernizate de către Primărie, iar accesul la ele se va face pe bază de cartelă

0
1257

Consilierii locali au aprobat, joi, la inițiativa primarului Ionuț Pucheanu, un proiect de hotărâre privind amenajarea și modernizarea punctelor de colectare a deșeurilor.

Prin acest proiect, în cadrul căruia s-au aprobat indicatorii tehnico-economici, se dorește amenajarea și modernizarea unui număr de 517 puncte de colectare selectivă a deșeurilor în sistem suprateran, inclusiv racordarea acestora la rețeaua de canalizare a orașului.

Scopul proiectului este de a eficientiza activitatea de colectare selectivă a deșeurilor. Astfel, prin sistemul suprateran, cu patru module pentru colectarea selectivă a deșeurilor, doar cetățenii arondați la punctul de colectare vor avea acces la acesta, fiind eliminate astfel actele de vandalism. Practic, modulele vor fi prevăzute cu un sistem de securizare – control de acces cu cartelă, care va fi alimentat de la un kit cu panou fotovoltaic de minim 250 W, care va asigura funcționarea sistemului continuu, indiferent de condițiile meteo.

În plus, se vor demola platformele care prezintă un grad avansat de degradare și se vor realiza platforme suport noi.

Este vorba despre o investiție a cărei valoare estimată este de 41.301.728,95 lei cu TVA. Pentru moment, sursa de finanțare propusă este bugetul local.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + ten =