Prezent la festivitatea de deschidere a Campionatului European de box pentru juniori, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a declarat că oraşul de la Dunăre devine pentru a doua oară capitala europeană a boxului, cu referire la faptul că anul trecut, tot la Patinoarul din Galaţi, a fost organizată competiţia internaţională Centura de Aur.
,,Mă bucur că pentru al doilea an consecutiv Galaţiul devine capitala boxului european. Mă bucur că pentru zece zile vom avea la Galaţi peste 400 de sportivi ceea ce arată sprijinul primăriei şi al meu personal pentru orice fel de competiţie sportivă şi în special pentru box, pentru că judeţul şi oraşul Galaţi au dat naştere unora dintre cei mai mari pugilişti pe care România i-a avut”, a spus Pucheanu.
Galaţiul a dat mari campioni precum Lucian Bute sau Cristian Ciocan pentru a vorbi doar de ultimii mari campioni gălăţeni, dar şi pe Georgică Donici, prezent la două ediţii ale J.O., Alec Năstac – atât de aproape de un titlu european la amatori, Ionel Panaite, Vasile Lehăduş sau Sandu Târâlă.
Preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea, a precizat că speră ca pugiliştii români să obţină 6-7 medalii dintre care măcar una de aur la Campionatul European pentru juniori, găzduit de Patinoarul din Galaţi.
,,În mod cert avem la băieţi trei sportivi care emit pretenţii pentru că au avut medalii şi alte campionate anterioare, fetele la fel. Eu sper, aşa, într-un buchet de şase-şapte medalii, şi sper ca măcar una dintre ele să fie de aur. Prin organizarea de campionate mondiale şi europene se promovează sportul, indiferent de disciplina sportivă implicată, se promovează oraşul şi România. Sunt aici peste 450 de sportivi din 35 de ţări şi fiecare când se va întoarce acasă va vorbi şi de bunele şi de relele găsite aici. Noi sperăm ca Galaţiul să fie o gazdă primitoare şi să se meargă cu amintiri plăcute, frumoase”, a spus Cîtea.
Despre importanţa organizării de campionate mondiale şi europene în România a vorbit şi Daniel Jianu, director general în Ministerul Tineretului şi Sportului.
,,Atâta timp cât ţara noastră poate organiza campionate mondiale şi europene înseamnă că ne aflăm pe un drum ascendent. Faptul că federaţiile internaţionale au început să atribuie competiţii majore României înseamnă că prezentăm o garanţie din punct de vedere organizatoric privind aceste evenimente de maximă importanţă”, a apreciat Daniel Jianu.