PSD și-a adjudecat funcția de prefect la Galați

0
1574

În urma înțelegerilor din coaliția de guvernare PSD – PNL – UDMR și minoritățile naționale, prefecții vor avea aceeași culoare politică cu președinții consiliilor județene. În consecință, la Galați, funcția de prefect revine PSD. Surse politice din cadrul PSD Galați au confirmat faptul că partidul are o propunere de prefect, care a surprins pe toată lumea. Este vorba despre Claudiu Sorin Gavril (foto), un om de afaceri din Tecuci, care a candidat ca independent la funcția de primar al Tecuciului în septembrie 2020, susținut de o formațiune mai degrabă civică, înființată de el, Uniunea Independentă pentru Tecuci (UIPT).

În urma scrutinului local de anul trecut, Gavril a pierdut alegerile pentru primar, însă formațiunea sa a câștigat suficiente mandate în CL, cât să fie o opțiune serioasă atât pentru PSD, cât și pentru PNL, în a forma o majoritate în forul legislativ local. Evoluția politică ulterioară a arătat că Claudiu Gavril și UIPT au preferat să se alieze, în opoziție, cu PSD, lăsându-l pe primarului Tecuciului, liberalul Lucian Costin, fără majoritate în CL. Rămâne de văzut dacă Gavril va fi validat de forurile statutare ale PSD și dacă va primi avizele necesare ocupării acestei funcții, în special pe cel de acces la informațiile clasificate.

Cât privește funcțiile de subprefecți, acestea vor reveni, PNL și, în premieră, minorităților naționale. La Galați, cel mai probabil Comunitatea Elenă va desemna candidatul de subprefect, susțin surse politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.