PSD Galaţi: „Filmul” demiterii lui Ponta se repetă astăzi cu Dăncilă

0
2330

Potrivit unui comunicat de presă al preşedintelui PSD Galaţi, Dan Nica, „Organizația Județeană Galați a PSD a luat act cu îngrijorare de maniera abuzivă în care președintele Iohannis înțelege să-și îndeplinească îndatoririle ce sunt atribuite acestei funcții.
Asistăm la repetarea unui mod de operare, care a fost aplicat în 2015, când a fost demis premierul Victor Ponta. Atunci Klaus Iohannis a cerut, de mai multe ori (de 5 ori), demisia premierului. Tot atunci a fost inițiat un demers pentru începerea urmării penale a premierului. La scurt timp după aceea, ”a trebuit să moară oameni” pentru că Guvernul să fie schimbat. Acel film se repetă astăzi, respectându-se același scenariu, punct cu punct. Și în 2015, și acum, președintele Iohannis a dorit și dorește să dea jos o guvernare legitimă, votată în alegeri de majoritatea românilor, o guvernare care produce creștere economică și mai mulți bani în buzunarele românilor.
Klaus Iohannis a dorit și dorește ca, prin mijloace care afectează grav statul de drept, să dea jos un guvern ales, care face performantă pentru România și care a mărit veniturile românilor. Klaus Iohannis a dorit și dorește să pună în loc guvernul său, care să blocheze mărirea salariilor și a pensiilor și să perpetueze abuzurile din Justiție.
Să ne amintim cum guvernul legitim al PSD a fost dat jos cu o înscenare judiciară făcută de procurorii DNA premierului de atunci Victor Ponta. Înscenarea a fost demontată de instanţă, dar, între timp, guvernarea a fost pierdută, România a pierdut un an, a stagnat un an cu guvernarea scoasă din pălărie de Klaus Iohannis.
Nu am auzit un cuvânt de regret din partea lui Klaus Iohannis. Nu l-am văzut asumându-și responsabilitatea pentru deturnarea democrației în folosul său personal, a guvernului său personal. Poate că dacă ar fi trebuit făcută o plângere penală pe numele cuiva din conducerea ţării, pe numele lui Iohannis trebuia făcută. Ar merita cercetat pentru subminarea democrației cu mijloace și instrumente neconstituționale.
Azi, modul de operare din 2015 pare să se repete. Iohannis a început să ceară demisia premierului desemnat legal și democratic. Plângerea penală e pusă în mișcare. Întrebarea pe care ne-o punem și care ne înspăimântă este: la ce au de gând să dea foc acum?”. (foto-online)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.