PSD a depus listele de candidaţi la BEJ. Ţinta: 3 senatori şi 6 deputaţi

0
661

PSD Galaţi a depus, joi, listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare la Biroul Electoral Judeţean (BEJ), pe locuri eligibile regăsindu-se doar doi actuali parlamentari din cei şapte aflaţi încă în funcţie.

Astfel, din cei doi senatori şi cinci deputaţi pe care PSD Galaţi îi are la ora actuală în Parlament, doar deputatul Mărgărit Mitică-Marius se mai regăseşte pe un loc eligibil, respectiv poziţia a treia la Camera Deputaţilor şi deputatul Laura Georgescu, pe locul doi la Senat.

Lista la Senat este deschisă, de Humelnicu Marius, 43 ani, city manager al municipiului Galaţi şi fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor în 2015-2016 şi august – noiembrie 2019, urmat de Georgescu Laura, 51 ani, deputat din iunie 2019 când l-a înlocuit pe deputatul Viorel Ştefan plecat la Curtea Europeană de Conturi. Ea a mai fost deputat în perioada 2014 – 2016. Între 2014-2016 a deţinut funcţia de inspector şcolar general. Pe poziţia a treia se află Drăgan Oliwer-Claudiu, 40 ani, profesor, consilier local la Tecuci.

Lista la Camera Deputaţilor este deschisă de doctorul Nechita Aurel, 69 ani, preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi, fost secretar de stat în 2004 la Ministerul Sănătăţii şi deputat între anii 2004-2008 şi 2012-2013. urmat de Sandu Viorica, 58 ani, consilier judeţean şi director al Administraţiei Pieţelor Agroalimentare Galaţi. Pe poziţia a treia se află deputatul Mărgărit Mitică-Marius, 35 ani, preşedintele TSD Galaţi, fost subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor în perioada 2014 – 2015, iar pe locul patru Gîdei Laurenţiu-Viorel, 44 ani, primar al oraşului Târgu Bujor din 2012. Pe poziţia a cincea se regăseşte Naggar Andreea Anamaria, 34 ani, avocat, consilier judeţean, iar pe locul şase Costea Marcela Daniela, 51 ani, economist, consilier local.

Potrivit preşedintelui executiv al PSD Galaţi, Costel Fotea, echipa social-democrată pentru alegerile parlamentare este cea mai puternică din judeţ, formaţiunea politică propunându-şi să obţină trei mandate de senator şi şase de deputat în urma alegerilor din 6 decembrie.

,,Ne dorim să câştigăm alegerile la Galaţi cu peste cu 50% din voturi. Ne propunem să avem cel puţin trei senatori şi şase deputaţi, dar gălăţenii vor decide câţi vor merge în Parlament. Avem cea mai bună echipă pentru parlamentare, sunt oameni care au demonstrat şi în cariera profesional şi moral şi în cea politică că sunt valoroşi, că sunt oameni pe care ne putem baza, care ne vor reprezenta cu cinste în Parlamentul României. În ceea ce priveşte oportunitatea organizării alegerilor în 6 decembrie, din punctul nostru de vedre prioritatea numărul unu este sănătatea oamenilor şi nu alegerile, dar partidul de la guvernare ne povesteşte în fiecare zi despre alegeri, deci ne vom conforma şi vom respecta tot ceea ce se va decide”, a declarat Fotea.

Reamintim că în mandatul 2016 – 2020, PSD a obţinut două mandate de senator-Ionel-Daniel Butunoi şi Nicolae Marin, care a trecut la Pro România- şi cinci deputaţi- Nicolae Dobrovici-Bacalbaşa, Mitică-Marius Mărgărit, Florin Popa, Lucreţia Roşca şi Viorel Ştefan (până în iunie 2019 când a fost înlocuit de Laura Georgescu).

Judeţul Galaţi are patru funcţii de senator şi nouă de deputat.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + ten =