Protocol între CJ Galați și Brăila pentru construirea unui aeroport internațional

0
685
Președinții consiliilor județene Galați și Brăila, Costel Fotea și Iulian Chiriac, au semnat astăzi protocolul de colaborare pentru inițierea demersurilor de construcție a aeroportului internațional de la Galați.
”Alături de președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk-Iulian Chiriac, am semnat cu multă încredere și hotărâre parteneriatul cu ai noștri colegi de la Brăila, prin care ne unim forțele pentru a transforma în realitate un vis de mai bine de 30 de ani al gălățenilor și brăilenilor – un aeroport care să deservească întreaga regiune.
Ne-am dat mâna, risipind sper eu astfel zvonurile privind orgoliile dintre cele două județe, astfel încât, împreună, să facem tot ceea ce putem pentru a construi acest aeroport internațional, unul pe care ni-l dorim cu dublă funcțiune, de călători și de mărfuri(cargo)”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.
”Astăzi am făcut încă un pas spre construirea Aeroportului Regional Galați-Brăila. Am semnat protocolul de colaborare între cele două județe, împreună cu președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.
Documentația tehnico-economică a acestui obiectiv de investiții, precum și toate documentele premergătoare execuției acestuia vor fi realizate pe baza acestui protocol de colaborare, în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de Transport de interes strategic în zona de Est și Sud, din care fac parte consiliile județene din Galați, Brăila, Călărași și Ialomița”, a declarat, la rândul său, președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac.
Într-o primă fază, una care va debuta cât mai curând, vor fi demarate procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate și a tuturor expertizelor tehnice necesare – de vânt, de precipitații, număr de ore de ceață, număr de ore de soare, structura solului și altele, iar în paralel se vor face demersurile necesare pentru finanțarea acestei investiții extrem de importantă pentru dezvoltarea regiunii de sud-est.
Există deja studii care arată că acest aeroport ar deservi nu doar Galațiul și Brăila, ci și Focșaniul, o parte din județul Vaslui și localitățile de graniță din Republica Moldova. Acest obiectiv de investiții este inclus în Master Planul General de Transport al României.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × three =