Protestele antiguvernamentale iau amploare. 2.000 de gălățeni au ieșit în stradă

0
759

Cel puțin 2.000 de persoane au participat, în această seară, la protestele de stradă contra măsurilor impuse de Guvern pentru limitarea pandemiei de Covid-19. Manifestanții s-au adunat la Prefectură, la ora 18.00, și au plecat în marș pe străzile Domnească și Brăilei, până la Inspectoratul Județean de Poliție. Apoi, s-au întors la Prefectură, unde au forțat cordoanele de jandarmi și au blocat circulația. Au fost ceva ciocniri între manifestanți și forțele de ordine. Protestatarii au încercat să ajungă cât mai aproape de Palatul Prefecturii, însă fără succes.

Jandarmeria Galați, susținută de Gruparea Mobilă Bacău, unitate de intervenție rapidă a Jandarmeriei Române, a scos scutierii la înaintarea, reușind să păstreze ordine și să țină în frâu mulțimea furioasă, care scanda lozinci antiguvernamentale, cerând demisia Guvernului, a lui Raed Arafat, dar și libertate ori ridicarea restricțiilor. Un protestatar care a îmbrâncit un jandarm și a aruncat cu o sticlă în forțele de ordine a fost luat pe sus de forțele speciale ale Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și va fi sancționat. Manifestanții au folosit petarde și pocnitori, dar și pietre, pe care le-au aruncat către forțele de ordine. Poliția Galați a adus și ea la locul de desfășurare a manifestației de protest forțe importante, inclusiv mascații de Serviciul de Intervenție al Acțiuni Speciale (SIAS).

După mai bine de două ore de scandări și huiduieli în fața Prefecturii, la adresa Guvernului, manifestanții au plecat din nou în marș prin oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.