Proteste la Galați. Manifestanții nemulțumiți de măsurile impuse de Guvern pentru stoparea pandemiei de Covid

0
577

Sute de gălățeni, unii pe jos, alții cu mașinile, au ieșit în stradă, duminică noapte, pentru a-și exprima dezaprobarea față de noile măsuri de restricție impuse de Guvern pentru limitarea efectelor pandemiei de Covid-19.

Protestatarii au mărșăluit pe străzile din oraș, ore în șir, s-au oprit în fața Prefecturii, unde s-au îmbrâncit cu jandarmii, au claxonat zgomotos și au ars măști de protecție în fața Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Galați. Manifestația de stradă a început după ora 20.00, oră la care s-a restricționat circulația populației, potrivit noilor decizii guvernamentale. Protestul a fost unul ilegal, fără autorizație, organizat ”spontan” pe rețelele de socializare. Participanții au încălcat mai multe prevederi legale, printre care interdicția de circulație după ora 20.00, obligația de a purta mască de protecție în spațiile publice deschise, interdicția de a organiza adunări publice.

“În legătură cu manifestația publică de protest ce a avut loc ieri, 28 martie, în municipiul Galați, vă precizăm că până la acest moment nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale. Protestul s-a desfășurat fără respectarea prevederilor legale, iar până la finalul acestuia nu s-au înregistrat incidente.
În consecință, în perioada imediat următoare vor fi aplicate sancțiuni contravenționale, atât inițiatorilor cât și participanților, în conformitate cu legislația în vigoare.
În continuare, se fac verificări pentru identificarea persoanelor care au încălcat prevederile legale, în vederea luării măsurilor ce se impun”, a precizat Jandarmeria Galați.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − 19 =