Protest împotriva măsurilor sanitare anti-COVID în faţa Prefecturii

0
703

Aproximativ 50 de persoane au participat, sâmbătă, de la ora 15.00 la 16.30, la un protest împotriva măsurilor sanitare anti-COVID, desfăşurat în faţa sediului Prefecturii Galaţi.

Manifestanţii au afişat un banner cu inscripţia ,,Stop vaccinării obligatorii!”, iar unii dintre ei au purtat maieuri cu înscrisul ,,Nu vaccinării forţate!”.

Deşi protestatarii au purtat steaguri tricolore cu însemnele AUR, iar una dintre persoanele care au organizat acţiunea este membră AUR, aceasta a ţinut să precizeze că manifestaţia de protest este apolitică, motivul pentru organizarea protestului fiind ,,abuzurile statului român împotriva cetăţenilor români”.

Totuşi, printre cei care au luat cuvântul s-a aflat şi deputatul AUR de Galaţi Sorin Titus Muncaciu.

Potrivit acestuia, dar şi a organizatorilor protestului, acţiunea a fost îndreptată împotriva proiectului legii vaccinării, dar şi împotriva măsurilor sanitare anti-COVID, respectiv, obligativitatea purtării măştii de protecţie, păstrarea distanţei fizice.

Alături de protestatari s-au aflat şi reprezentanţi ai asociaţiilor de pensionari care au protestat împotriva politicii guvernamentale austere legate de pensiile publice de stat.

Potrivit Jandarmeriei Galaţi la protest au fost aplicate trei avertismente scrise, pentru neportul măştii de protecţie, dar nu au fost înregistrate incidente.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven + three =