Protest al sindicaliştilor de la Cartel Alfa

0
535
Pentru a doua oară în acest an, zeci de membri ai sindicatelor din învăţământ, Poliție, administraţie publică, siderurgie și protecție socială, toate afiliate la CNS Cartel Alfa, au protestat pe platoul Monumentului Revoluţiei din faţa Prefecturii Galaţi.
Acțiunea, organizată de Cartel Alfa, face parte din seria protestelor similare organizate de federație în toată țara, proteste demarate în luna ianuarie a acestui an și îndreptate împotriva măsurilor de austeritate bugetară promovate de actualul Guvern.
Totuși, pentru că în calendarul acțiunilor de protest stabilite în toată țara, protestul la Galați era programat pe 22 februarie, la solicitarea sindicatelor din Galați, liderul filialei locale a confederației sindicale, Romică Gârneață, a mai organizat un protest similar, pe 27 ianuarie.
Sindicaliştii militează pentru un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxarea justă și aplicarea corectă a legislației.
„Spunem un «NU» hotărât austerităţii impuse de guvern! Povara austerităţii este suportată exclusiv de lucrători, pensionari şi se va răsfrânge asupra categoriilor cele mai vulnerabile ale populaţiei, cu venituri reduse. Proiectul de buget elaborat de guvern – care, după spusele lui Cîţu, nu poate fi la fel cu proiectul electoral, pentru că atunci s-au spus doar minciuni şi promisiuni – ne arată că ajustarea fiscală se realizează doar prin tăieri de cheltuieli, nu prin creşterea veniturilor, aşa cum ar fi normal, deşi ştim că România are deficienţe majore la colectarea veniturilor la buget. Îi anunţăm că dacă vor continua pe acest drum, nimeni şi nimic nu îi va scăpa de furia maselor!“. a declarat Romică Gîrneaţă,

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + six =