Proprietarii clădirilor lăsate în paragină, supraimpozitaţi cu 500%. „Vrem un centru al oraşului cu care să ne mândrim”

0
1012

Zeci de persoane care deţin, în municipiul Galaţi, clădiri şi terenuri lăsate în paragină, vor fi supraimpozitate cu 500 la sută, începând din acest an!

Anunţul a fost făcut de către primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, care a precizat că impozitul majorat va fi aprobat într-o şedinţă viitoare a Consiliului Local. „Vrem un centru al oraşului cu care să ne mândrim. Nu putem accepta la nesfârşit ca unele proprietăţi să fie lăsate în paragină şi să devină un real pericol pentru cetăţeni din cauza tencuielii care cade. Avem drepturi, dar şi îndatoriri. Una dintre ele e aceea de a ne îngriji proprietăţile”, a spus edilul şef.

Potrivit primarului, sunt vizate imobilele şi terenurile din arealul Cuza, Mihai Bravu, Domnească, Basarabiei, Bălcescu, Traian (până la Baia Comunală).

„Aici echipa Primăriei a identificat şi notificat 50 de proprietari din care până acum doar 5 şi-au exprima intenţia de a face intervenţii asupra imobilelor sau terenurilor care le aparţin. Impozitul majorat va fi aprobat în ședinţa de Consiliu Local pentru fiecare caz în parte”, a precizat edilul.

Primarul Galaţiului subliniază că această măsură nu înseamnă o mărire a taxelor şi impozitelor pentru toţi cetăţenii! „Taxele şi impozitele locale pentru proprietăţi vor rămâne la fel. Singurii afectaţi vor fi cei din centrul oraşului pe care nu îi mai interesează de mult de bunurile proprii”, a adăugat Ionuţ Pucheanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.