Proiectul Rediscover, la final

0
796

Primăria municipiului Galați informează că săptămâna aceasta s-a desfășurat conferința de închidere a proiectului REDISCOVER – Redescoperirea, expunerea și exploatarea moștenirii evreiești ascunse din Regiunea Dunării.

Municipiul Galați a fost partener în acest proiect, alături de administrații locale și instituții culturale sau turistice din regiunea Dunării: municipiul Szeged (Ungaria) – lider de proiect, Szeged Tourinform (Ungaria), municipiul Timișoara, municipiul Regensburg (Germania), Institutul pentru Cultură, Turism și Sport Murska Sobota (Slovenia), municipiul Osijek (Croația), Muzeul Municipal Subotica (Serbia), municipiul Kotor (Muntenegru), municipiul Banja Luka (Bosnia și Herțegovina). Totodată, Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale (Cluj-Napoca) a fost partener asociat al municipiului Galați. Proiectul a fost implementat în perioada iunie 2018 – mai 2021 și finanțat prin Programul Transnațional Dunărea.

Conferința de închidere la nivel local s-a desfășurat în format hibrid (online și offline) și s-a adresat factorilor interesați locali, care au contribuit la realizarea proiectului, precum și potențialilor beneficiari ai rezultatelor obținute – produse și servicii turistice atractive, care pun în valoare moștenirea culturală evreiască.

Obiectivul proiectului a fost explorarea patrimoniului cultural al comunităților evreiești și crearea de produse culturale și turistice competitive, cu posibilitatea includerii acestora în rețele turistice transnaționale. Activitățile pilot dezvoltate și implementate în strânsă legătură cu factorii interesați și comunitatea evreiască locală s-au concretizat la Galați într-un eveniment cultural desfășurat în mediul online – Festivalul Evreiesc Rediscover. Cu secțiuni bine definite și documentate, cu un design atractiv și cu premii simbolice, festivalul reprezintă o manifestare culturală ce încununează respectul pentru istoria, cultura și tradițiile Comunității Evreiești din Galați. În perioada 26-28 martie 2021 au putut fi vizionate la secțiunea evenimente culturale, în premieră, spectacole de teatru, muzică și dans, într-o distribuție de excepție a Teatrului Evreiesc de Stat. Deschis pe 25 martie 2021, festivalul poate fi urmărit în continuare pe www.rediscover-festival.ro.

Mai multe informații privind rezultatele proiectului REDISCOVER sunt disponibile pe http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/rediscover  și  www.primariagalati.ro.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten − two =